Home » D:News » Ce este deosebit la această bucată de aur nativ, descoperită în Venezuela? (VIDEO)

Ce este deosebit la această bucată de aur nativ, descoperită în Venezuela? (VIDEO)

Ce este deosebit la această bucată de aur nativ, descoperită în Venezuela? (VIDEO)
Publicat: 09.04.2014
De mărimea unei mingi de golf şi cântărind 217,78 de grame, bucata de aur curat găsită într-un râu din Venezuela este alcătuită, după cum au arătat analizele, dintr-un cristal unic de aur – o structură rar întâlnită, ceea ce a făcut ca piesa să fie evaluată la 1,5 milioane de dolari americani.

Cristalul de aur a fost analizat de experţii americani de la Los Alamos National Laboratory, SUA, care au folosit un scaner cu neutroni pentru a „privi” în interiorul bucăţii de aur, fără a o tăia. 

Dacă proprietarul aurului a dorit ca acesta să fie analizat pentru a se confirma că este un singur cristal – şi a demonstra că valorează suma la care a fost estimat -, oamenii de ştiinţă din cadrul laboratorului au fost şi ei interesaţi să studieze piesa, pentru a cerceta structura ei internă, aranjamentul atomilor în cristalul de aur – un lucru pe care savanţii nu avuseseră niciodată ocazia de a-l face la un cristal de asemenea mărime.

Faptul că e vorba despre un singur cristal de aur arată că el s-a format complet natural; asemenea cristale se formează în condiţii speciale şi, de aceea, un astfel de exemplar este mai rar şi mai valoros decât piesele alcătuite din multiple cristale.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase