Home » D:News » Misterul monstrului din Loch Ness. Ce a surprins de fapt Apple Maps în această fotografie

Misterul monstrului din Loch Ness. Ce a surprins de fapt Apple Maps în această fotografie

Misterul monstrului din Loch Ness. Ce a surprins de fapt Apple Maps în această fotografie
Publicat: 23.04.2014
Această poza, care arată o siluetă bizară, masivă, în Loch Ness, a dat naştere speculaţiilor privind vechea legendă a monstrului Nessie, despre care unii cred că trăieşte în acest lac din Scoţia.

Fotografia, realizată în urmă cu mai mulţi ani de Apple Maps, a revenit recent în atenţia presei, fiind considerată de unii drept o dovadă a existenţei monstrului din Loch Ness.

Curând însă, experţi contactaţi de mai multe site-uri, au declarat că nu este vorba de vreun animal uriaş, ci de siajul unei bărci, adică de valurile lăsate în urmă de ambarcaţiune. Fotografia a fost comparată cu alte poze ale siajelor din acest lac sau din lacurile din apropiere.

În plus, poza care a apărut în presă nu este o singură imagine din satelit, aşa cum s-a crezut iniţial, ci o imagine compozită, formată din mai multe cadre diferite, care au creat iluzia unui animal.

Asta nu înseamnă însă că un animal foarte mare nu ar putea fi detectat de o imagine prin satelit. Există şerpi marini care pot ajunge la peste 15 metri lungime şi care pot fi fotografiaţi prin această metodă, dacă se află aproape de suprafaţa apei.

Sursa: Live Science
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase