Home » D:News » Cum îi facem pe copii să fie cuminţi la masă? Oamenii de ştiinţă recomandă un mic truc

Cum îi facem pe copii să fie cuminţi la masă? Oamenii de ştiinţă recomandă un mic truc

Cum îi facem pe copii să fie cuminţi la masă? Oamenii de ştiinţă recomandă un mic truc
Publicat: 24.04.2014
E simplu: dacă le tăiem mâncarea din farfurie în bucăţele cât o îmbucătură, copiii vor fi mai liniştiţi la masă, spun cercetătorii. Ei au descoperit că, atunci când muşcă din mâncare cu dinţii din faţă, copiii au tendinţa de a se comporta mai agresiv.

Copiii sunt de două ori mai agresivi atunci când mănâncă, de pildă, un copan de pui, mere întregi sau porumb de pe ştiulete, muşcând direct din ele, arată studiul realizat de specialiştii de la Universitatea Cornell, SUA, şi publicat în jurnalul Eating Behaviors.

Cercetătorii au analizat comportamentul a  12 copii cu vârsta de 6-10 ani, în cursul unui studiu de 2 zile desfăşurat într-o tabără, unde copiii au mâncat în aer liber, la mese de picnic. Au constatat că aceştia erau mai neastâmpăraţi la masă atunci când  mâncau muşcând cu dinţii din faţă – de pildă atunci când consumau copane de pui, – decât atunci când băgau în gură bucăţele gata tăiate. Felul în care se purtau copiii la masă, în funcţie de diferitele moduri în care era servită mâncarea, a fost înregistrat şi analizat de specialişti în studiul comportamentului.

Copiii care muşcau din mâncare aveau o tendinţă de 2 ori mai marcată de a se arăta neascultători faţă de adulţi (de exemplu sculându-se de la masă fără permisiune  sau chiar urcându-se pe mese) şi erau de două opri mai agresivi faţă de alţi copii, a precizat prof. Brian Wansink, director al Cornell Food and Brand Lab.

În concluzie, a recomandat el, „dacă doriţi să aveţi parte de o masă plăcută, liniştită, împreună cu copiii, tăiaţi-le mâncarea în bucăţele.”

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase