Home » D:News » A fost inaugurat un nou parc dendrologic în România! Se întinde pe 21 de hectare şi cuprinde 1.100 specii de arbori

A fost inaugurat un nou parc dendrologic în România! Se întinde pe 21 de hectare şi cuprinde 1.100 specii de arbori

Publicat: 03.05.2014
Un parc dendrologic cu o suprafaţă de peste 21 de hectare şi cu peste 1.100 de specii de arbori şi plante din întreaga lume a fost amenajat la Alba Iulia, printr-un proiect european în valoare de 2,66 milioane de euro.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, vineri, că Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” din municipiu este deschis pentru public începând de joi, iar pe perioada lunii mai accesul vizitatorilor va fi gratuit, urmând ca ulterior biletul să coste 2 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru copii.

Hava a spus că noul parc are o suprafaţă de peste 21 de hectare, dispune de o parcare de 600 de metri pătraţi şi este amenajat cu alei pietonale, locuri de odihnă şi de recreere.

„Pentru pasionaţii de mişcare în aer liber sau pentru cei care vor să evadeze din oraş am deschis porţile singurului parc dendrologic construit în inima pădurii, care adăposteşte peste 1.100 de specii de plante din toate colţurile lumii. O minune peisagistică desfăşurată pe o suprafaţă de 21 de hectare, cel mai amplu proiect de transformare în atracţie turistică a unei bogăţii naturale locale”, a spus primarul Mircea Hava.

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” a fost înfiinţat în urmă cu 11 ani de inginerul silvic Nicolae Pătrânjan, originar din Sebeş. El a înfiinţat iniţial un parc cu 50 de specii de plante, iar în ultimii ani acesta a fost extins şi amenajat ca atracţie turistică de Primăria din Alba Iulia, printr-un proiect european în valoare de 2,66 milioane de euro.

Parcul dendrologic din Alba Iulia este unic în ţară prin faptul că este amenajat chiar în mijlocul unei păduri naturale, având peste 1.100 de specii de arbori şi plante din întreaga lume.

Sursa: Mediafax / Foto: Apulum.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase