Home » D:News » Descoperire derutantă: unele animale se hrănesc cu „lacrimi de crocodil”! (VIDEO)

Descoperire derutantă: unele animale se hrănesc cu „lacrimi de crocodil”! (VIDEO)

Descoperire derutantă: unele animale se hrănesc cu „lacrimi de crocodil”! (VIDEO)
Publicat: 05.05.2014
O filmare rară documentează acest comportament foarte puţin cunoscut oamenilor de ştiinţă: un fluture şi o albină au fost surprinşi hrănindu-se cu lichidul ce se prelinge din ochii unui caiman – o specie de crocodilian – din Costa Rica.

Aşa-numitele „lacrimi de crocodil” reprezintă secreţia lichidă a unor glande din apropierea ochilor crocodilienilor (grupul de reptile din care fac parte aligatorii, crocodilii, caimanii, gavialii).

Lichidul secretat este bogat în proteine şi săruri minerale, iar unele  insecte profită de această sursă de nutrienţi, după cu arată filmarea realizată în Costa Rica, pe râul Puerto Viejo, animalele implicate fiind o albină, un fluture şi un caiman, o specie de crocodilian ce trăieşte în America Centrală şi de Sud (Caiman crocodilus).

Deşi acest comportament „lacrifag” a fost văzut şi descris de turişti, el a fost rareori observat de biologi. De data aceasta, printre martorii la scenă s-a aflat un specialist în ecologie acvatică, Carlos de la Rosa, director al La Selva Biological Station for the Organization for Tropical Studies, din San Pedro, Costa Rica; el a descris observaţiile într-un text publicat în Frontiers in Ecology and the Environment.

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase