Home » D:News » De ce ar trebui ca fiecare bărbat să consume roşii? Descoperirea importantă a cercetătorilor

De ce ar trebui ca fiecare bărbat să consume roşii? Descoperirea importantă a cercetătorilor

De ce ar trebui ca fiecare bărbat să consume roşii? Descoperirea importantă a cercetătorilor
Publicat: 06.05.2014
Consumul de roşii ar putea creşte producţia de spermă cu până la 70%, datorită licopenului, o substanţă nutritivă responsabilă pentru culoarea roşie a acestor legume.

Un grup de sprijin al persoanelor infertile va începe un studiu cu durata de un an, pentru a vedea dacă suplimentele alimentare zilnice cu licopen administrate bărbaţilor vor putea stimula fertilitatea acestora.

„În general, se consideră că infertilitatea este o problemă feminină, deoarece femeile sunt cele care nasc, dar, în jumătate dintre cazuri, este vorba despre probleme legate de calitatea şi funcţionarea spermatozoizilor”, a declarat Karen Veness, purtătoare de cuvânt a asociaţiei Britain’s Infertility Network.

Totodată, un raport publicat de Cleveland Clinic din Ohio, care a trecut în revistă 12 studii efectuate de diferite grupuri de specialişti din lume, a arătat că licopenul din roşii poate creşte numărul spermatozoizilor şi le îmbunătăţeşte viteza, reducând în acelaşi timp numărul celor anormali.

Ashok Agarwal, directorul Centrului pentru medicină reproductivă de la Cleveland Clinic, care a coordonat noul studiu, a spus că licopenul are efecte benefice pentru sistemul de reproducere masculin.

Alte cercetări au arătat că această substanţă poate preveni afecţiunile prostatei, glanda care produce spermă, şi poate încetini sau chiar stopa evoluţia cancerului de prostată.

Oamenii de ştiinţă din echipa lui Ashok Agarwal au început deja, în cadrul unor teste clinice, să administreze suplimente cu licopen bărbaţilor care suferă de infertilitate fără o cauză aparentă şi vor anunţa rezultatele lor anul viitor.

Sursa: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase