Home » D:News » Trăsătura care asigură succesul unei persoane. Psihologii au descoperit detaliul care face diferenţa

Trăsătura care asigură succesul unei persoane. Psihologii au descoperit detaliul care face diferenţa

Trăsătura care asigură succesul unei persoane. Psihologii au descoperit detaliul care face diferenţa
Publicat: 07.05.2014
Cea mai importantă trăsătură a personalităţii celor care au succes în viaţă este conştiinciozitatea, spun psihologii.

Paul Tough, autorul cărţii „Cum pot avea succes copiii”, spune că persoanele care sunt conştiincioase au rezultate mai bune la şcoală, comit mai puţine infracţiuni şi au căsnicii mai fericite.

Aceste persoane trăiesc mai mult, pentru că fumează şi beau alcool mai puţin. În plus, au mai rar probleme de sănătate cum este boala Alzheimer, hipertensiunea arterială sau atacurile cerebrale.

Mai multe studii au demonstrat legătura între succes şi conştiinciozitate. Cei care au această caracteristică au de obicei salarii mai bune şi sunt mai mulţumiţi de locul de muncă pe care îl au.

Cum puteţi recunoaşte un om conştiincios? El este foarte bine organizat, responsabil, are mereu un plan de acţiune. Când este în faţa unei provocări se descurcă bine, munceşte foarte mult şi îşi poate stăpâni impulsurile.

De asemenea, respectă termenul limită al unui proiect, îşi ajută colegii şi este foarte punctual.

Psihologul Angela Duckworth, de la Universitatea Pennsylvania, spune că această trăsătură este chiar mai importantă decât nivelul IQ-ului atunci când este vorba de rezultatele şcolare.

Succesul este aproape garantat, indiferent de locul de muncă ales sau de domeniul în care lucrează această persoană.

Angajaţii conştiincioşi sunt foarte harnici, dar dacă nu pot atinge rezultatele dorite, îşi vor impune obiective mai plauzibile, mai uşor de obţinut, fără să fie descurajaţi de eşec.

Sursa: Business Insider
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase