Home » D:News » Homosexualitatea este ceva înnăscut? Cercetătorii au o nouă dovadă în acest sens

Homosexualitatea este ceva înnăscut? Cercetătorii au o nouă dovadă în acest sens

Homosexualitatea este ceva înnăscut? Cercetătorii au o nouă dovadă în acest sens
Publicat: 08.05.2014
Oamenii de ştiinţă din China au observat că bărbaţii homosexuali sunt mai atraşi de feronomii altor bărbaţi decât de cei feminini.

În cadrul unei cercetări, experţii au studiat reacţia la feromonii care sunt emişi natural de femei şi bărbaţi, prin urină sau transpiraţie.

Cercetătorii ştiau că există doi feromoni diferiţi – androstadienon (regăsit în spermă şi în transpiraţia bărbaţilor) şi estratetraenol (prezent în urina femeilor), dar nu ştiau dacă aceştia au un rol în atragerea sexului opus.

Noul studiu a demonstrat că există această influenţă şi ea depinde de orientarea sexuală a unei persoane.

În cadrul unui experiment coordonat de Wen Zhou, de la Academia de Ştiinţe din China, mai multe persoane au privit imagini cu siluete umane, realizate din unirea unor puncte. Apoi au fost rugate să spună dacă aceste figuri erau femei sau bărbaţi.

Când au fost expuse feromonului androstadienon, mai multe femei au spus că siluetele reprezintă bărbaţi. Feromonul nu a influenţat însă bărbaţii heterosexuali.

În schimb, bărbaţii homosexuali au dat răspunsuri similare cu femeile, atunci când au fost expuşi acestui feromon, prin urmare ei sunt mai sensibili la perceperea acestuia.

Bărbaţii heterosexuali au spus că siluetele reprezintă femei în momentul în care au fost expuşi la feromonul feminin estratetraenol. Şi femeile lesbiene au dat acest răspuns, în timp ce femeile heterosexuale nu au fost influenţate de  feromon.

Experimentul demonstrează că oamenii pot identifica sexul unei persoane doar pe baza feromonilor, dar numai dacă se simt atraşi de o persoană de acest sex.

La studiu au participat 24 de bărbaţi heterosexuali, 24 de femei heterosexuale, 24 de homosexuali şi 24 de femei bisexuale sau lesbiene.

Rezultatele studiului făcut de Zhou au fost publicate în revista Cell.

Sursa: Motherboard
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase