Home » D:News » Un bikepark în masivul Postăvarul. Proiectul prin care Poiana Braşov ar putea deveni un paradis al cicliştilor (VIDEO)

Un bikepark în masivul Postăvarul. Proiectul prin care Poiana Braşov ar putea deveni un paradis al cicliştilor (VIDEO)

Un bikepark în masivul Postăvarul. Proiectul prin care Poiana Braşov ar putea deveni un paradis al cicliştilor (VIDEO)
Publicat: 13.05.2014
Unul din proiectele interesante înscrise în competiţia Ţara lui Andrei este cel al unui bikepark în masivul Postăvarul. Coordonatorul acestui proiect este Dan Pohrib, de la Asociaţia Club Sportiv JOYBIKE.

Bikepark-ul ar urma să fie un loc de vis în special pentru amatorii de mountainbike, oferind trasee specializate pentru acest stil de ciclism, în cadrul natural pitoresc al muntelui Postăvarul din Braşov.

Practic, ar fi vorba de două trasee specializate: unul de „downhill”, care presupune coborârea cu bicicleta, şi unul de „freeride”, care va fi mult mai lent şi mai uşor. Ambele trasee vor fi marcate în conformitate cu regulile Uniunii Cicliste Internaţionale.

Proiectul nu se adresează însă doar cicliştilor profesionişti, fiind destinat şi amatorilor de sport în aer liber, care vor să se relaxeze pedalând în natură.

Astfel, Poiana Braşov ar putea deveni o staţiune apreciată nu doar pentru sporturile de iarnă, ci şi vara, pentru ciclism.

Proiectul nu este primul de acest fel. În anul 2010, C.S. JOYBIKE a construit la Bunloc, lângă Braşov, un traseu specializat, unde au fost organizate trei ediţii ale concursului internaţional „Playbike – On The Rocks”. Din păcate însă, în anul 2013 traseul a fost abandonat.

Dacă vreţi să susţineţi acest proiect, trebuie să vă faceţi un cont pe pagina www.taraluiandrei.ro şi să votaţi la adresa www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-bikepark-postavarul-id-962-cmsid-65.
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase