Home » D:News » Fenomenul straniu pe care nimeni nu-l poate înţelege. Ce se întâmplă cu aceste animale?

Fenomenul straniu pe care nimeni nu-l poate înţelege. Ce se întâmplă cu aceste animale?

05.14.2014
Fenomenul straniu pe care nimeni nu-l poate înţelege. Ce se întâmplă cu aceste animale?
Angajaţii de la Centrul pentru Mamifere Marine din California au observat un fenomen ciudat şi îngrijorător în ultimul an. Tot mai mulţi lei-de-mare îşi abandonează puii şi îi lasă să moară de foame.

În ultimul an, la acest centru au ajuns 500 de foci şi lei-de mare, majoritatea pui abandonaţi. Cei 50 de angajaţi şi 1.000 de voluntari abia mai fac faţă şi încep să rămână fără fonduri.

Dacă în mod normal veterinarii trebuiau să îngrijească aproximativ 20 de pui anual, în acest an numărul lor a crescut deja la 100.

Directotul executiv al centrului, Jeff Boehm, spune că nu ştie de ce mamele îşi abadonează puii într-un număr aşa de mare.
„Se întâmplă ceva în ocean chiar acum, ceva care deranjează aceste animale”, crede Jeff.

Este posibil ca aceste mamifere marine să nu mai poată găsi hrană suficientă, de aceea pleacă să caute mâncare în alte zone şi îşi lasă puii în urmă.

Micuţii nu se pot descurca singuri şi ajung în zona Ocean Beach din California, bolnavi şi malnutriţi.

Centrul va coordona o cercetare care să ofere o explicaţie pentru acest fenomen. Experţii vor aduna date de la diferite organizaţii similare din America, pentru a afla cât mai multe date despre puii abandonaţi.

Alte posibile explicaţii sunt poluarea apelor sau creşterea temperaturii din oceane.

Deocamdată, voluntarii de la centrul din California încearcă să-i hrănească pe pui cu un amestec de apă şi carne de peşte, pentru că mulţi sunt aşa de mici că nu pot înghiţi un peşte întreg. După ce mai cresc, sunt învăţaţi să pescuiască.

Din păcate însă, anul trecut doar 60% dintre aceşti pui au rezistat şi au putut fi eliberaţi în mare, după ce au crescut.

Sursa: Time