Home » D:News » Ciupercile halucinogene ar putea ajuta la tratarea bolilor psihice. Efectul neaşteptat pe care îl au asupra creierului

Ciupercile halucinogene ar putea ajuta la tratarea bolilor psihice. Efectul neaşteptat pe care îl au asupra creierului

Ciupercile halucinogene ar putea ajuta la tratarea bolilor psihice. Efectul neaşteptat pe care îl au asupra creierului
Publicat: 20.05.2014
Ciupercile halucinogene ar putea oferi un tratament eficient împotriva bolilor psihice, care afectează tot mai multe persoane, în special în Statele Unite.

Potrivit autorităţilor, 18% dintre americani suferă de anxietate şi 3-5% de depresie, iar dintre aceştia destul de puţini cer ajutorul medicului şi urmează un tratament.

Un studiu, publicat recent în revista Biological Psychiatry, arată că un ingredient activ din ciupercile halucinogene are un efect benefic asupra acestor boli.

Este vorba de psilocibină, care acţionează la nivelul amigdalei, regiune a creierului unde sunt produse emoţiile negative (anxietate, frică, depresie).

Când aceste emoţii nu sunt procesate normal, apar bolile psihice, explică cercetătorii de la Spitalul Universitar de Psihiatrie din Zurich, care au realizat acest studiu.

Psilocibina îmbunătăţeşte starea psihică şi reduce impactul stimulilor negativi. Efectele pozitive au fost observate pe voluntari sănătoşi., care au manifestat o îmbunătăţire a dispoziţiei. Experimentele vor continua, de data aceasta pe pacienţi diagnosticaţi cu depresie.

Substanţa ar putea fi folosită în cazul depresiei, pentru că multe din actualele tratamente nu sunt eficiente şi au efecte secundare grave, spune Rainer Krahenmann, autorul studiului.

Şi alte cercetări anterioare au sugerat o legătură între sănătatea mentală şi psilocibină. Este vorba de studii realizate de cercetători de la Imperial College London şi Johns Hopkins, publicate anul trecut în PLOS One.

Sursa: AlterNet

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase