Home » D:News » Ne aşteaptă o vară extrem de fierbinte. Prognoza meteo până în luna iulie

Ne aşteaptă o vară extrem de fierbinte. Prognoza meteo până în luna iulie

Ne aşteaptă o vară extrem de fierbinte. Prognoza meteo până în luna iulie
Publicat: 22.05.2014
Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat estimările pentru următoarele două luni. Aceste estimări sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia. ANM precizează că fenomenele meteo extreme, de scurtă durată (valuri de caniculă, furtuni etc), nu pot fi prognozate cu ajutorul acestor informaţii.

Dacă în luna mai temperaturile au fost în general apropiate de mediile anuale normale pentru majoritatea regiunilor, în următoarele două luni vremea se va schimba.

În luna iunie, temperaturile vor fi cele normale pentru această perioadă, dar în zonele de sud-est, vest şi local în sud va fi mult mai cald decât de obicei.

Tot în această lună precipitaţiile vor fi mai reduse, prin urmare va fi secetă, cu excepţia zonelor din centrul şi nordul ţării, unde va ploua în cantităţi normale.

Luna iulia va fi şi mai călduroasă. Toate zonele vor fi afectate de temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei, mai puţin zonele din nordul şi centrul României, unde temperaturile vor fi în limitele obişnuite.

Seceta va continua, afectând îi luna iulie cea mai mare parte a teritoriului ţării.

Sursa: ANM

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase