Home » D:News » Surpriză uriaşă la zoo: un pui a venit pe lume fără ca nimeni să se fi aşteptat. Îngrijitorii spun că părinţii lui ”şi-au făcut de cap fără ştirea lor” (VIDEO)

Surpriză uriaşă la zoo: un pui a venit pe lume fără ca nimeni să se fi aşteptat. Îngrijitorii spun că părinţii lui ”şi-au făcut de cap fără ştirea lor” (VIDEO)

Surpriză uriaşă la zoo: un pui a venit pe lume fără ca nimeni să se fi aşteptat. Îngrijitorii spun că părinţii lui ”şi-au făcut de cap fără ştirea lor” (VIDEO)
Publicat: 24.05.2014
Îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Londra au fost extrem de surprinşi să vadă un pui agăţat de femela de leneş Marilyn, fără ca nimeni să fi ştiut că aceasta fusese gestantă. Nimeni nu observase că femela s-ar fi împerecheat cu masculul cu care împărţea cuşca şi, cu toate că, în condiţii de captivitate, aceste animale au nevoie uneori de ani de zile pentru a forma un cuplu, se pare că de data aceasta lucrurile au mers destul de repede – probabil nu a durat mai mult de 6 luni până când leneşii s-au decis să se acupleze.

În 2012, Leander, un mascul din specia leneşului cu două degete, a fost adus din Germania la Grădina Zoologică din Londra, pentru a se împerechea cu femela Marilyn.

Dar cei doi leneşi nu păreau să-şi dea mare atenţie unul altuia, iar îngrjitorii erau pregătiţi să aibă răbdare: se ştie că, în captivitate, uneori pot trece chiar zece ani până când aceste mamifere să se împerecheze. 

Dar şi leneşii se grăbesc uneori: punând la socoteală o perioadă de gestaţie de 11 luni, rezultă că Leander şi Marilyn n-au avut nevoie decât de cel mult 6 luni pentru a se „decide” să formeze un cuplu. 

Cei de la grădina zoologică, însă, nu au observat niciun semn de apropiere între cele două animale, aşa că e lesne de înţeles surpriza lor când au descoperit existenţa unui pui. 

„Se pare că leneşii noştri cei şmecheri şi-au făcut de cap fără ştirea noastră”, a spus Tegan McPhail, una dintre îngrijitoarele din cadrul grădinii zoologice.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase