Home » D:News » Am putea descoperi extratereştri mai devreme decât ne aşteptam. Declaraţia unui astronom american

Am putea descoperi extratereştri mai devreme decât ne aşteptam. Declaraţia unui astronom american

Am putea descoperi extratereştri mai devreme decât ne aşteptam. Declaraţia unui astronom american
Publicat: 25.05.2014
Astronomii au anunţat că în următorii 20 de ani ar putea găsi forme de viaţă extraterestră. Declaraţia a fost făcută în faţa Comitetului Ştiinţific al Congresului american de către Seth Shostak, astronom la Institulul SETI din California, care are misiunea de a identifica viaţa pe alte planete.

Cercetătorii lucrează la mai multe proiecte pentru a duce la împlinire această importantă şi ambiţioasă misiune.

În cadrul primului proiect, experţii caută forme de viaţă extraterestră în apropierea planetei noastre, în special pe Marte şi pe lunile din sistemul nostru solar.

Potrivit lui Seth, doar în sistemul nostru solar sunt cel puţin 6 locuri unde ar putea exista viaţă.

„Cred că avem mari şanse să le identificăm şi dacă se va întâmpla asta, va fi în următorii 20 de ani, în funcţie de finanţarea pe care o vom primi”, a declarat Seth.

În cadrul unui alt proiect, astronomii monitorizează atmosfera unor exoplanete, pentru a detecta eventuale urme de oxigen sau metan, gaze care sunt asociate cu formele de viaţă.

Şi în acest caz se vor obţine rezultate pozitive în următoarele două decenii, crede Shostak.

Al treilea proiect vizează căutarea unor civilizaţii extraterestre foarte avansate tehnologic, care ar putea trimite diferite semnale în spaţiu.

Metoda este foarte realistă, crede Seth, pentru că şi oamenii sunt capabili acum să trimită semnale radio şi biţi de informaţie pe distanţe de ani-lumină, spre potenţiale civilizaţii din alte lumi.

Faptul că până acum oamenii de ştiinţă nu au identificat asemenea semnale inteligente nu este un semn rău, pentru că investigaţiile noastre sunt abia la început, precizează Seth.

Sursa: Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase