Prima pagină D:News

Ce fel de sucuri ajută la slăbit? Rezultatele controversate ale unui studiu

Roxana Ruscior 05.28.2014 | ● Vizualizări: 240
Ce fel de sucuri ajută la slăbit? Rezultatele controversate ale unui studiu     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu destul de controversat sugerează o legătură între consumul de băuturi dietetice şi pierderea în greutate.

Potrivit acestui studiu, persoanele carei au băut doar sucuri şi ceaiuri dietetice timp de 12 săptămâni au slăbit în medie 6 kg, mai mult decât cei care au consumat doar apă plată, care au pierdut în greutate doar 4 kg.

De asemenea, 64% dintre consumatorii de răcoritoare dietetice au slăbit cel puţin 5% din greutatea lor, în timp ce doar 43% dintre cei care au băut apă au reuşit acest lucru.

Slăbirea chiar şi cu 5% din masa corporală reduce riscul de boli cardiace şi diabet.

Dar acest studiu a fost finanţat de companii din industria băuturilor răcoritoare, de aceea unii cercetători cred că rezultatele nu sunt foarte corecte.

Judith Wylie-Rosett, de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, spune că nu au fost precizate detalii legate de dieta completă urmată de subiecţii analizaţi şi nici despre activitatea lor fizică.

Potrivit cercetătorilor care au realizat studiul, subiecţii au avut acelaşi stil de viaţă, singura diferenţă constând în băuturile consumate. În plus, cei care au băut sucuri dietetice au declarat că s-au simţit mai puţin înfometaţi decât cei care consumau doar apă.

De asemenea, experimentul a fost de scurtă durată şi la el au participat doar 303 persoane.

Totuşi, un studiu anterior, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a arătat că persoanele care beau sucuri dietetice au şanse mai mari să piardă 5% din greutate comparativ cu persoanele care beau apă.

Sursa: Live Science