Home » D:News » Se poate rezolva criza exodului medicilor? Un proiect inedit readuce în ţară medici români care s-au remarcat la nivel internaţional

Se poate rezolva criza exodului medicilor? Un proiect inedit readuce în ţară medici români care s-au remarcat la nivel internaţional

Se poate rezolva criza exodului medicilor? Un proiect inedit readuce în ţară medici români care s-au remarcat la nivel internaţional
Publicat: 05.06.2014
Exodul medicilor în instituţiile medicale străine este unul dintre cele mai îngrijorătoare fenomene ale sistemului sanitar românesc. În ultimii ani, numărul de medici care au ieşit, anual, din sistem a fost de peste 6500, mult peste numărul anual al absolvenţilor de medicină.

O companie din România a lansat un proiect inedit ca răspuns la această tendinţă. Conform unui comunicat remis Descopera.ro, Intermedicas pune la dispoziţia pacienţilor serviciile celor mai buni medici specialişti din România care au făcut carieră de performanţă în clinici de prestigiu din ţările în care au emigrat, la costurile pieţei autohtone. Deşi majoritatea medicilor profesează în instituţii medicale din străinătate, aceştia vin special în România la anumite intervale de timp pentru a se ocupa de pacienţii de aici. 

“Prioritatea mea este să ofer soluţii viabile pacienţilor noştri, chiar şi în cazurile complicate, mai ales atunci când cele mai bune soluţii medicale nu sunt la îndemână şi mulţi colegi nu ştiu de ele. Pacienţii din România merită cel mai bun tratament, iar aceşti medici au o datorie faţă de societatea românească, care i-a susţinut în studiile medicale şi formarea profesională. De aceea facem efortul de a aduce acasă cei mai buni profesionişti în domeniul medical pe care i-a livrat sistemul românesc”, spune Dan Mitrea, medic neurolog şi fondator Intermedicas.   

Intermedicas a fost înfiinţat în urma experienţei personale a medicilor fondatori, ce şi-au asumat misiunea de a schimba fundamental experienţa medicală în România. Peste tot în lume, actul medical se desfăşoară în echipă şi include multiple păreri specializate şi dezbateri între specialişti în ceea ce priveşte cea mai bună abordare de tratament. “Chiar dacă în cultura medicală locală cererea unei a doua sau a treia păreri cu privire la diagnostic sau tratament nu este întotdeauna luată în calcul, ne propunem să schimbăm acest lucru, iar pacienţii noştri care au primit o şansă la viaţă şi sănătate, deşi li se spusese că nu mai au speranţă, sunt cel mai bun argument”, spune Dan Mitrea.

Iată câţiva membri ai echipei agregată de Intermedicas:

  • Dr. med. Mircea Schmidt este medic specialist în ortopedie, chirurgie a coloanei şi traumatology, acreditat de Asociaţia Medicală din Frankfurt şi de către Asociaţia Medicală din Munchen, cu o experienţă de peste 30 de ani în diferite tipuri de practici medicale de cea mai înaltă performanţă. Este primul medic din Munchen care a primit aprobarea pentru folosirea tehnicilor de transplant de celule discale crescute in vitro şi se numără printre puţinii specialişti ai căror pacienţi din Germania se regăsesc numeroase persoane publice cunoscute la nivel mondial, precum şi o serie de sportivi de performanţă. “Am păstrat mereu legătura cu România, am prieteni foarte buni aici. În oraşul în care lucrez avem o comunitate mare de români şi am reuşit să păstrez mereu legătura cu ţara noastră. Tot aşa am aflat şi de Intermedicas şi de activitatea lor. Am început iniţial o colaborare în Germania, ei trimiteau pacienţi către mine, îi tratam în clinica noastră de aici iar Intermedicas prelua monitorizarea ulterioară a cazului. Când s-a ivit oportunitatea şi am reuşit să îmi fac mai mult timp, am acceptat să fac consultaţii în România pentru pacienţii de acolo. Am fost primul medic internaţional cu care Intermedicas a început colaborarea în acest sens, primul care venea lunar şi vedea pacienţii acolo. După un an de zile am început să avem intervenţii chirurgicale în spitalele colaboratoare Intermedicas, unde am reuşit să operăm pacienţii noştri. Rezultatele au fost foarte bune, iar pacienţii au fost mulţumiţi pentru că nu a mai fost nevoie să se deplaseze în afara ţării pentru intervenţii complexe din sfera mea de specializare. Cea mai mare satisfacţie în colaborarea mea cu Intermedicas este că pacienţii sunt multumiţi de serviciile noastre, şi le mulţumesc pentru încrederea pe care ne-o acordă, pentru asta vom continua să facem ceea ce ştim mai bine, să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi” – Dr. med. Mircea Schmidt
  • Absolvent al Universităţii de Medicină “Carol Davilla” din Bucureşti, Prof. As. Dr. med. Georg Gusbeth este medic primar urolog absolvent de studii postuniversitare în medicină, cu o vastă experienţă în lumea medicală germană. Dr. Gusbeth a practicat ca medic curant în cadrul Clinicii Medicale Isar din Munchen, Director al departamentului ambulator Urologie, clinica privată Ritzensee, Austria, şi Medic Primar Urolog la Clinica Grosshadern, Ludwig-Maximilians University, Munchen; Complementar cu practica medicală, Dr. med. Gusbeth desfăşoară activitati didactice şi pedagogice în calitate de profesor asociat la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea din Oradea. “După primele contacte cu Intermedicas în 2012 am efectuat, un an mai târziu, primele consultaţii în Bucureşti. Faptul că pot sta la dispoziţia pacienţilor din ţară, că pot ajuta punând la dispoziţie cunoştiinţele mele ca medic specialist în urologie, îmi aduce o mare bucurie şi satisfacţie. Nu numai noile cunoştiinţe în domeniul meu, dar şi un alt fel de a iniţia contactul cu pacienţii sunt cele mai importante surse pentru a consolida dialogul medical între România şi ţările europene. Având în vedere organizarea excelentă prin Intermedicas, sper să pot sta cât mai mult la dispoziţia pacienţilor noştri pentru a găsi cele mai bune şi eficiente tratamente chirurgicale sau conservative ale afecţiunilor apărute”, a spus Dr. Gusbeth.
  • Dr. Ardeshir Vahidi este medic specialist in chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si chirurgie estetica cu peste 25 de ani de experienta in institutii medicale de prestigiu din Marea Britanie (12 clinici private si de stat), Spania, Belgia si Romania. 
  • Prof. Dr. Călin Vicol este profesor de chirurgie cardiacă şi senior consultant şn cadrul Universităţii Ludwig-Maximilians şi activează ca medic chirurg cardiovascular la Spitalul Universitar LMU Grosshadern din Muchnen.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase