Home » D:News » Criminalitatea informatică provoacă anual pierderi de 445 miliarde de dolari, arată un nou studiu

Criminalitatea informatică provoacă anual pierderi de 445 miliarde de dolari, arată un nou studiu

Criminalitatea informatică provoacă anual pierderi de 445 miliarde de dolari, arată un nou studiu
Publicat: 10.06.2014
Criminalitatea informatică costă economia mondială 445 miliarde de dolari anual, cea mai mare parte a acestor pierderi fiind rezultate în urma furtului de proprietate intelectuală, aproape duble ca valoare faţă de cele cauzate de hackeri, arată un studiu citat de Reuters.

O estimare precaută a pierderilor ar fi de 375 de miliarde de dolari, în timp ce maximul ar putea ajunge la 575 miliarde de dolari, arată studiul, publicat de Center for Strategic and International Studies în colaborare cu firma de software de securitate McAfee.

„Criminalitatea informatică reprezintă o taxă pe inovaţie şi încetineşte acest proces la nivel global reducând câştigurile pentru cei care inventează şi inovează. Pentru ţările dezvoltate, criminalitatea informatică are implicaţii serioase asupra pieţei muncii”, se arată în studiu.

Cele mai mari pierderi sunt înregistrate de marile economii.

Pentru Statele Unite, China, Japonia şi Germania, pierderile au totalizat 200 de miliarde de dolari pe an, aproape jumătate din cele la nivel global.

Pierderile legate de furtul unor date personale, precum informaţii despre carduri de credit, sunt estimate la 150 de miliarde de dolari pe an.

În SUA, 40 de milioane de oameni, aproximtiv 15% din populaţie, au fost victime ale furtului de informaţii personale de către hackeri. În Germania au fost afectate 16 milioane de persoane, iar în China 20 de milioane.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase