Home » D:News » De ce vă simţiţi mai obosiţi atunci când dormiţi mai mult ca de obicei?

De ce vă simţiţi mai obosiţi atunci când dormiţi mai mult ca de obicei?

De ce vă simţiţi mai obosiţi atunci când dormiţi mai mult ca de obicei?
Publicat: 12.06.2014
Cu siguranţă vi s-a întâmplat cel puţin o dată să dormiţi mai mult ca de obicei, iar a doua zi în loc să fiţi mai odihniţi v-aţi simţit chiar mai obosiţi şi nu aţi înţeles de ce. Un specialist are acum răspunsul.

Michael Breus, psiholog la American Academy of Sleep Medicine, spune că explicaţia este foarte simplă. Corpul nostru este obişnuit cu un anumit program de somn, iar orice abatere se resimte.

De aceea este indicat, dacă se poate, să vă culcaţi şi să vă treziţi zilnic la aceleaşi ore. Câteva ore de somn în plus într-o noapte nu vor revigora organismul, aşa cum v-aţi aştepta, dimpotrivă, îl vor da peste cap.

Durata medie a unui ciclu de somn este de câte 90 de minute, iar oamenii parcurg de obicei 5 circuri complete de somn într-o noapte, deci în total 7,5 ore.

Astfel, o oră în plus de somn va însemna că vă veţi trezi chiar în timpul somnului profund, în etapa 3 sau 4. De aceea, va fi foarte greu să vă treziţi şi o să vă simţiţi obosiţi, ameţiţi, întreaga zi.

În plus, Michael Breus avertizează că şi în privinţa somnului calitatea este mai importantă decât cantitatea. Unele persoane dorm multe ore pe noapte, dar cu toate acestea nu se pot odihni suficient, pentru că nu dorm bine.

Sursa: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase