Home » D:News » În 15 ani nu vom mai folosi calculatoarele, ci vom avea relaţii afective cu ele, crede directorul de inginerie al Google

În 15 ani nu vom mai folosi calculatoarele, ci vom avea relaţii afective cu ele, crede directorul de inginerie al Google

În 15 ani nu vom mai folosi calculatoarele, ci vom avea relaţii afective cu ele, crede directorul de inginerie al Google
Publicat: 13.06.2014
Inteligenţa artificială va ajunge la nivelul celei a oamenilor până în 2029, conferind computerelor caracterisitici umane, precum abilitatea de a spune şi înţelege glume, de a fi romantice şi sexy, a declarat directorul de inginerie al Google, Ray Kurzweil.

„Mă aştept ca în 15 ani computerele să ajungă la nivelul oamenilor, astfel încât să poţi avea o relaţie umană cu acestea. Când vorbesc de nivelul oamenilor, vorbesc de inteligenţă emoţională, de abilitatea de a spune o glumă, de a fi amuzant, de a fi romantic, de a iubi, de a fi sexy, care sunt vârful inteligenţei umane, nu de ceva minor„, a spus Kurzweil, prezent la conferinţa Exponential Finance din New York.

Multe dintre predicţiile lui Kurzweil privind evoluţia inteligenţei artificiale au fost înfăţişate şi în filmul „Her”, câştigător al premiului Oscar, în care un bărbat se îndrăgosteşte de un sistem de operare, scrie CNBC.

Personalităţile sistemelor de operare ale computerelor vor fi adaptate în funcţie de utilizator, a spus Kurzweil, situaţie similară cu cea din filmul „Her”.

Computerele vor oferi oamenilor posibilitatea de a-şi extinde capacitatea creierului prin acces la reţeaua cloud, a afirmat directorul de inginerie al Google.

În viitor, oamenii se vor putea conecta direct la cloud ca să-şi îmbunătăţească nivelul de cunoaştere şi memoria.

Dispozitivele electronice devin tot mai mici, iar eventual vor ajunge chiar la scara unor celule, astfel că până în 2030 vor putea fi implantate în creierul oamenilor, a adăugat el.

Prin termenul de cloud computing se înţelege o reţea de calcul de date bazată pe o infrastructură virtuală, invizibilă utilizatorului. Ea poate fi localizată oriunde pe glob şi poate fi utilizată prin intermediul unui aplicaţii de acces la Internet fără nici un alt program.

Surse: Mediafax, CNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase