Home » D:News » Google negociază achiziţia unei participaţii la compania de turism spaţial Virgin Galactic

Google negociază achiziţia unei participaţii la compania de turism spaţial Virgin Galactic

Google negociază achiziţia unei participaţii la compania de turism spaţial Virgin Galactic
Publicat: 13.06.2014
Google negociază achiziţia unei participaţii la compania de turism spaţial Virgin Galactic, deţinută de miliardarul britanic Richard Branson, prin intermediul căreia ar obţine acces la tehnologie care poate fi folosită pentru lansarea de sateliţi, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Investiţia, estimată la 17,8 milioane de lire sterline, nu a fost încă încheiată, dar discuţiile sunt considerate a fi ajuns într-o fază avansată.

Companiile negociază de mai multe luni şi vor ajunge, probabil, la un acord cu două elemente principale, au declarat surse apropiate situaţiei pentru postul britanic Sky News.

În primul rând, Google va furniza mai multe sute de milioane de dolari pentru o companie mixtă, la care Virgin Galactic va contribui cu tehnologia dezvoltată în programul de turism spaţial.

Totodată, Google va prelua o participaţie mică, probabil de circa 1,5%, la compania holding a Virgin Galactic. Preţul de 17,8 milioane de lire sterline ar sugera că Virgin Galactic este evaluată la circa 1,2 miliarde de lire sterline.

Deşi compania de turism spaţial a întâmpinat mai multe probleme, afirmă că va fi pregătită pentru lansarea zborurilor pe parcursul acestui an. O tranzacţie cu Google ar aduce companiei un plus de credibilitate.

De asemenea, Google a anunţat, săptămâna aceasta, că a cumpărat compania Skybox Imaging, specializată în proiectarea de sateliţi. Tehnologia Skybox şi cea a Virgin ar ajuta planurile Google de a oferi conexiune la internet în regiuni izolate ale lumii, aducând astfel mai mulţi oameni online şi sporindu-şi astfel veniturile din publicitate.

Sursa: Mediafax, The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase