Home » D:News » Crezi că ştii totul despre sex? Oamenii de ştiinţă demontează cele mai populare 7 mituri

Crezi că ştii totul despre sex? Oamenii de ştiinţă demontează cele mai populare 7 mituri

Crezi că ştii totul despre sex? Oamenii de ştiinţă demontează cele mai populare 7 mituri
Publicat: 17.06.2014
Poate că aţi citit tot felul de ciudăţenii legate de sex, dar multe din acestea sunt doar mituri. Studiile ştiinţifice au reuşit să separe adevărul de ficţiune, iar publicaţia Daily Mail a realizat un top al miturilor care trebuie desfiinţate.

1. Poate cel mai cunoscut mit este cel care susţine că putem intui cât de dotat este un bărbat în funcţie de dimensiunea nasului, a tălpilor sau a palmelor acestuia. Este adevărat că există o explicaţie ştiinţifică: aceeaşi genă care determină creşterea penisului este reponsabilă şi de dezvoltarea degetelor de la mâini şi picioare. Cu toate acestea, nu există o dovadă clară că bărbaţii cu un număr mare la picior sunt mai dotaţi pentru sex. Au fost realizate mai multe studii în acest sens, unul singur sugerând o posibilă legătură între cele două aspecte, în timp ce altele au precizat că nu există o relaţie între mărimea penisului şi a piciorului.

2. Când ating femeile şi bărbaţii apogeul activităţii sexuale? Potrivit unui mit, bărbaţii sunt mai activi sexual la 18 ani, iar femeile mult mai târziu, în jurul vârstei de 25 de ani. Este adevărat că nivelul de hormoni este maxim în această perioadă, dar asta nu are o legătură directă cu activitatea sexuală. Studiile au arătat că bărbaţii singuri fac mai mult sex în jurul vârstei de 30 de ani, iar cei care au o parteneră în jurul vârstei de 40 de ani. În cazul femeilor, activitatea sexuală este mai intensă până la 30 de ani, deci este exact invers decât sugerează mitul.

3. Sexul ajută la slăbit. Deşi sună foarte plauzibil, sexul este departe de a asigura recomandarea medicilor pentru exerciţiile fizice zilnice. Este sonsiderat o activitate uşoară, cel mult moderată, iar durata medie a actului sexual propriu-zis nu depăşeşte 5 minute, timp în care se ard între 25-125 de calorii, adică foarte puţin.

4. Bărbaţii se gândesc la sex la fiecare 7 secunde. Evident, este absurd! Asta ar însemna că bărbaţii nu pot face nicio altă activitate. Totuşi, este adevărat că ei se gândesc la sex mai des ca femeile. Potrivit unui studiu realizat în 1994, jumătate dintre bărbaţi au recunoscut că se gândesc zilnic la sex, în comparaţie cu doar 19% dintre femei. Cu toate acestea, este evidentă diferenţa uriaşă dintre mit şi realitate.

5. Bărbaţii care au probleme cardiace riscă să moară în timp ce fac sex. Acest zvon a speriat probabil multă lume, dar nu este deloc adevărat. Un studiu complex, numit Framingham Heart Study, arată că un bărbat care nu are diabet şi nu fumează are o şansă la un milion să facă un atac de cord în timpul unei partide de sex. Iar în cazul bărbaţilor care au suferit atacuri de cord, medicii îi asigură că nu trebuie să se teamă să facă dragoste cu partenera, chiar dacă în privinţa altor activităţi trebuie să fie mai prudenţi. Efortul este similar celui pe care îl face o persoană care urcă pe scări două etaje, deci este foarte redus.

6. Pilulele contraceptive îngraşă. Deşi este evident că orice medicament are efecte secundare, contraceptivele nu îngraşă, acesta este doar un mit. Este adevărat că la început pilulele aveau un nivel mai mare de hormoni, care putea provoca o creştere în greutate. Cele care se vând acum au însă un nivel mult mai mic de hormoni, iar două cercetări importante au demonstrat că folosirea lor nu duce la îngrăşare.

7. Nu trebuie să faceţi sex înainte de competiţiile sportive. Mulţi sportivi sunt informaţi că nu ar trebui să fac sex în noaptea dinaintea unui joc important, pentru că altfel nu se vor mai putea concentra, nu vor avea destul rezistenţă şi nici un nivel ridicat de testosteron, care să-i facă mai agresivi în timpul competiţiei.

Interesant este însă că ştiinţa sugerează exact opusul acestui mit. Sportivii ar trebui să fac sex înainte, pentru că aşa vor avea rezultate mai bune. Un studiu a demonstrat că bărbaţii care au făcut sex cu o noapte înainte au avut a doua zi un nivel mai ridicat de testosteron mai mare ca aceia care nu făcuseră sex.

De asemenea, sexul nu influenţează negativ forţa sau rezistenţa musculară, nici viteza de reacţie sau flexibilitatea. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru care atleţii sau fotbaliştii să nu se bucure de o partidă de sex înaintea unui meci foarte important. Nu riscă nimic, dimpotrivă, au şanse mai mari să câştige.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase