Home » D:News » O nouă idee inedită a Facebook: Slingshot, o aplicaţie de partajare de fotografii cu un mecanism neobişnuit

O nouă idee inedită a Facebook: Slingshot, o aplicaţie de partajare de fotografii cu un mecanism neobişnuit

Publicat: 19.06.2014
Facebook a lansat Slingshot, o nouă aplicaţie care permite utilizatorilor să expedieze fotografii şi mesaje video scurte anumitor utilizatori din listele lor de prieteni, care vor putea să vizualizeze acele fişiere doar dacă trimit la rândul lor fotografii şi mesaje video.

„Faci o fotografie sau un mesaj video şi poţi să le trimiţi unui grup de prieteni” preselecţionaţi de pe Facebook, au explicat creatorii aplicaţiei Slingshot, ce poate fi descărcată din App Store de la iTunes.

Şi, după modelul aplicaţiei Snapchat, pe care Facebook a încercat fără succes să o cumpere anul trecut, conţinuturile expediate se autodistrug după ce sunt vizionate.

„Fotografiile şi mesajele video care nu sunt durabile permit partajarea de conţinuturi mai expresive, brute şi spontane”, au explicat creatorii Slingshot pe site-ul www.sling.me.

Aplicaţia va fi separată de Facebook Messenger, prin care se pot trimite mesaje text.

Reţeaua de socializare încearcă să concureze Snapchat şi pe această cale, după ce a încheiat un acord de preluare a WhatsApp Messenger, o altă aplicaţie populară de transmitere de mesaje.

Analiştii consideră ascensiunea aplicaţiilor simple de mesagerie, precum WeChat, Line şi KakaoTalk, drept una dintre cele mai mari ameninţări pentru Facebook, mai ales în privinţa utilizatorilor tineri, unde reţeaua de socializare a admis semne ale declinului numărului de utilizatori.

Facebook a avut probleme tehnice; utilizatorii nu şi-au putut accesa conturile

Reţeaua de socializare Facebook a întâmpinat o serie de probleme tehnice, joi, din cauza cărora utilizatorii din lumea întreagă nu au putut să îşi acceseze conturile, informează news.sky.com.

Această problemă tehnică a fost raportată în lumea întreagă, începând din Thailanda, Hong Kong, Australia, Japonia şi Olanda.

Defecţiunea s-a produs în jurul orei 08.00 GMT (11.00 ora României, n.r.), iar site-ul Facebook afişa o bandă albastră sub care apărea scris următorul mesaj: „Sorry, something went wrong” („Ne pare rău, ceva nu a funcţionat corect”).

Puţin mai jos era afişat textul „We’re working on getting this fixed as soon as we can” („Încercăm să reparăm această defecţiune cât mai repede posibil”).

Până la ora 08.20 GMT (11.20 ora României, n.r.), site-ul era în continuare blocat şi afişa mesajul „service unavailable” („serviciu indisponibil”).

Potrivit Corriere della Sera, reţeaua Facebook nu a putut fi accesată în acest interval de timp nici de pe dispozitivele mobile.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, reprezentanţii Facebook nu au făcut comentarii privind acest subiect.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, are în prezent 1,3 miliarde de utilizatori.

Surse: Mediafax, FB

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase