Home » D:News » Ce trebuie să ştiţi ca să aveţi succes la interviul de angajare? Detaliile de care ţin cont managerii

Ce trebuie să ştiţi ca să aveţi succes la interviul de angajare? Detaliile de care ţin cont managerii

Ce trebuie să ştiţi ca să aveţi succes la interviul de angajare? Detaliile de care ţin cont managerii
Publicat: 19.06.2014
Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă acest studiu este extrem de util. Cercetătorii au aflat că primele 385 de secunde dintr-un interviu de anagajare sunt esenţiale pentru luarea deciziei. Asta înseamnă că angajatorul se va hotărî în doar 6 minute şi 25 de secunde dacă îl acceptă pe candidat.

Acest studiu arată cât de mult contează prima impresie şi cum o persoană poate rata oportunităţi deosebite de angajare dacă nu ţine cont de aceste prime minute.

De exemplu, 71% dintre angajatori vor rămâne cu o părere proastă despre un candidat dacă vor vedea că acesta are tatuaje.

De asemenea, 70% spun că modul în care se machiază o candidată contează foarte mult în evaluarea ei.

Şi hainele sunt importante, 62% dintre angajatori declarând că o rochie atent aleasă face o impresie foarte bună.

La studiu au luat parte 273 de manageri şi 3.286 de angajaţi, care au povestit despre interviurile de angajare la care au luat parte. Cercetarea a fost realizată de Monster.co.uk.

Pe lângă ţinută şi machiaj şi alte detalii sunt esenţiale: angajatorii vor ca un candidat să se uite direct în ochii lor în timpul discuţiei, iar 60% dintre şefi pun accent şi pe calităţile unui candidat de a purta discuţii banale.

Totodată, mai mult de jumătate dintre manageri vor fi impresionaţi de o strângere de mână puternică la salut.

În privinta CV-ului, contează în special activitatea profesională (36%), apoi prima impresie lăsată de candidat (24%) şi la final educaţia (12%).

Interesant este că şi candidaţii au criterii similare pentru evaluarea viitorilor lor şefi. Studiul a arătat că ei sunt de asemenea impresionaţi de modul în care managerul le-a strâns mâna şi cum a decurs discuţia pe subiecte adiacente angajării.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase