Prima pagină D:News

Noi dezvăluiri despre produsul inovator pregătit de Apple. Cum va arăta smartwatch-ul pe care îl va lansa în toamnă

Marius Oncu 06.20.2014 | ● Vizualizări: 83
Apple pregăteşte mai multe versiuni ale smartwatch-ului pe care îl va lansa probabil în toamnă, au declarat surse apropiate situaţiei     (Foto: AFP) + zoom
Galerie foto (1)

Apple pregăteşte mai multe versiuni ale smartwatch-ului pe care îl va lansa probabil în toamnă, au declarat surse apropiate situaţiei, şi vizează prin această strategie să contracareze dispozitive lansate de rivali precum Google şi Samsung, potrivit Wall Street Journal.

Smartwatch-ul Apple va avea peste 10 senzori, inclusiv pentru a monitoriza sănătatea şi activitatea fizică, au spus sursele. Compania americană vrea să răspundă cu produsul său criticilor smartwatch-urilor aflate deja pe piaţă, care afirmă că acestea nu au funcţii semnificativ diferite de un smartophone.

Apple şi-a manifestat interesul pentru monitorizarea stării de sănătate şi a activităţii fizice a consumatorilor în luna mai, când a prezentat o aplicaţie numită Health, care ar trebui să strângă toate datele de acest fel ale utilizatorului într-un singur loc.

Compania nu a prezentat şi un dispozitiv propriu pentru colectarea datelor, alimentând speculaţii că acesta ar urma să fie introdus la o dată ulterioară.

Smartwach-ul ar putea fi lansat începând din octombrie, în timp ce producţia ar trebui să pornească în două sau trei luni, la o fabrică a companiei taiwaneze Quanta Computer, un furnizor al Apple, au spus sursele. Quanta va efectua mai multe probe de producţie în luna iulie.

Smartwatch-ul Apple va avea, probabil, mai multe ecrane, a afirmat una dintre sursele Wall Street Journal. O altă sursă, de la un furnizor de componente, a declarat că livrările sunt estimate la 10-15 milioane de unităţi până la sfârşitul anului.

Surse: Mediafax, WSJ, Reuters