Home » D:News » De ce pierde un fumător 10 ani din viaţă? Iată cât de periculoase sunt ţigările care se vând acum (Infografic)

De ce pierde un fumător 10 ani din viaţă? Iată cât de periculoase sunt ţigările care se vând acum (Infografic)

Publicat: 25.06.2014
În ultimele decenii, companiile producătoare de ţigări au inventat reţete care fac aceste produse mult mai periculoase şi care creează mult mai repede dependenţă.

În comparaţie cu anul 1964, când a fost publicat primul studiu despre bolile de care suferă fumătorii, în prezent riscul de cancer pulmonar şi de alte boli pulmonare este mult mai mare.

Tabacco-Free Kids a realizat un infografic care arată cum s-au schimbat ţigările în ultimii 50 de ani.

Astfel, acum ţigările conţin mai multă nicotină, care duce la dependenţă, mentolul reduce inflamaţiile gâtului, diferite chimicale dilată căile aeriene, astfel că fumul va fi inhalat mai uşor, mai adânc, iar acest lucru creşte riscul de cancer.

Acelaşi rol îi au şi găurelele din filtre, care dau impresia unui produs mai sănătos, dar în realitate duc la o inhalare mai puternică a fumului.

În plus, sunt adăugate diferite arome, care fac fumul mai uşor de suportat, iar ţigărilor vor fi mai plăcute, mai atrăgătoare, mai ales pentru tineri.

Ţigările americane sunt făcute cu tutun amestecat, care conţine mai multe substanţe cancerigene.

Potrivit Surgeon General, fumatul ucide anual 480.000 de oameni doar în Statele Unite.

Cercetătorii estimează că jumătate dintre fumătorii de azi vor muri prematur, pierzând în medie câte 10 ani de viaţă.

Sursa: Vox

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase