Home » D:News » Ce riscaţi dacă publicaţi pe Facebook multe selfie-uri cu partenerul? Concluzia primului studiu

Ce riscaţi dacă publicaţi pe Facebook multe selfie-uri cu partenerul? Concluzia primului studiu

Ce riscaţi dacă publicaţi pe Facebook multe selfie-uri cu partenerul? Concluzia primului studiu
Publicat: 27.06.2014
Tot mai mulţi utilizatori de Facebook publică pe contul lor fotografii în care apar alături de partenerul de viaţă. Aceste poze, numite „relfie” (selfie alături de partener), sunt privite de prieteni ca un semn al unei relaţii împlinite, fericite, dar prea multe asemenea imagini ajung să deranjeze, spun cercetătorii.

Benjamin Leod de la Unibversitatea din Haverford a coordonat primul studiu despre acest gen de fotografii.

Imaginile în care un utilizator se fotografiază zâmbitor alături de partener sunt apreciate la început de către prieteni. Ele sunt considerate dovada unei poveşti frumoase de dragoste.

Dar, prea multe poze de acest fel publicate pe Facebook vor avea efectul opus, spun cercetătorii. Prietenii vor deveni deranjaţi de imagini.

Pentru studiu, cercetătorii au creat conturi false de Facebook şi apoi au rugat 100 de participanţi să estimeze cât de fericiţi sunt oamenii care îşi expun astfel relaţia sentimentală şi cât de simpatici sunt cei doi îndrăgostiţi.

Subiecţii au apreciat la început această expunere a relaţiei, dar apoi au fost deranjaţi de modul în care cuplul îşi arăta ostentativ dragostea online.

Astfel, cercetătorii avertizează că persoanele care scriu foarte des despre relaţia lor sau publică fotografii prin care vor să arate când sunt de fericiţi în dragoste, riscă să fie consideraţi antipatici, să-ţi piardă prietenii de pe Facebook, care se vor sătura de „dulcegării”.

Concluzia studiului va fi publicată în revista Personal Relationships.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase