Home » D:News » De ce e bine să dormi în pielea goală? Un studiu dezvăluie un beneficiu remarcabil al acestui obicei

De ce e bine să dormi în pielea goală? Un studiu dezvăluie un beneficiu remarcabil al acestui obicei

De ce e bine să dormi în pielea goală? Un studiu dezvăluie un beneficiu remarcabil al acestui obicei
Publicat: 30.06.2014
Cei care dorm goi au căsnicii mai reuşite, sugerează un studiu recent.

Comparativ cu cei care dorm îmbrăcaţi, cei care dorm în pielea goală sunt mai satisfăcuţi în relaţia de cuplu, arată răspunsurile la un chestionar la care au participat 1004 britanici.  Chestionarul a vizat obiceiurile legate de somn ale britanicilor, iar unele dintre răspunsuri au dezvăluit corelaţii surprinzătoare.

Printre cele mai interesante asocieri de numără cele dintre îmbrăcămintea de noapte şi reuşita relaţiilor de cuplu. 

Dintre cei care dormeau goi, 57% au spus că sunt fericiţi în relaţia de cuplu, comparativ cu doar 48% dintre cei care purtau noaptea pijamale, 43% dintre cei care foloseau cămăşi de noapte şi 38% dintre cei care purtau combinezoane de noapte.

Sondajul, realizat de Cotton USA, a arătat că aproximativ 40% dintre britanici dorm goi, iar în rândul celor de peste 55 de ani, procentul este chiar mai mare – 45%. 

Mulţi afirmă că li se pare mai relaxant să doarmă astfel, iar un reprezentant al organizaţiei Cotton USA, care a realizat sondajul, spune că acest obicei poate spori gradul de intimitate în cuplu şi influenţa pozitiv relaţia. 

Ce alte secrete ale dormitorului conjugal a mai dezvăluit sondajul? Jumătate dintre britanici sunt deranjaţi de obiceiul partenerului de a mânca în pat, 59% urăsc hainele murdare aruncate pe podea, iar 23% detestă obiceiul partenerului de purta şosete în pat.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase