Home » D:News » Cum va arăta lumea în anul 2025? 10 predicţii despre modul în care ştiinţa va transforma radical societatea

Cum va arăta lumea în anul 2025? 10 predicţii despre modul în care ştiinţa va transforma radical societatea

Cum va arăta lumea în anul 2025? 10 predicţii despre modul în care ştiinţa va transforma radical societatea
Publicat: 01.07.2014
Analiştii de la Thomson Reuters au publicat un raport intitulat Intellectual Property & Science, în care prezintă predicţii despre cum va arăta lumea, societatea noastră, peste doar 11 ani. Schimbările vor fi radicale, cred ei.

Raportul ţine cont de actualele date globale şi estimează că în anul 2025 teleportarea cuatică va fi posibilă, iar brevetul de pilot va fi la fel de banal cum este acum un carnet de conducere.

Totul va fi digital, de la ziare până la cele mai banale aparate electrocasnice din locuinţe, cred analiştii.

Ei au identificat zonele de dezvoltare din domeniul ştiinţei, în funcţie de topicurile mai populare de pe Thomson Reuters Web of Science.

De asemenea, au ţinut cont de câmpurile în care au fost raportate cele mai multe invenţii, după anul 2012, patente înregistrate în Derwent World Patents Index.

Astfel, ei au observat domeniile în care se fac mai multe cercetări şi pentru care există un interes mai mare, deci unde pot să aibă loc descoperiri surprinzătoare.

Potrivit lui Basil Moftah, preşedintele Thomson Reuters IP and Science, cel mai dificil a fost ca analiştii să aleagă doar 10 predicţii esenţiale din numeroasele previziuni obţinute.

Una din cele mai importante predicţii este folosirea energiei solare ca principala sursă de energie până în 2025.

Iată cele 10 previziuni:

1. Cazurile de demenţă vor fi mai puţine, pentru că medicii îşi vor axa cercetările în această direcţie.

2. Energia solară devine principala sursă de energie.

3. Diabetul de tip I va putea fi prevenit, la fel şi multe alte boli, pentru că genomul uman va putea fi modificat prin inginerie moleculară.

4. Nu va mai exista o criză de alimente, nici preţuri foarte mari la mâncare, datorită noilor tehnologii şi a culturilor modificate genetic.

5. Transportul aerian va fi tot mai des folosit, chiar şi pentru călătoriile scurte, iar brevetul de pilot va deveni la fel de banal ca un carnet de conducere.

6. Întreaga lume va fi conectată digital, iar maşinile şi aparatele din locuinţe vor răspunde la orice comandă.

7. Ambalajele vor fi din celuloză, produs 100% biodegradabil.

8. Tratamentele pentru cancer vor avea mult mai puţine efecte secundare, pentru că medicamentele vor fi dozate mult mai precis şi vor acţiona mai eficient.

9. La naşterea fiecărei persoane va fi realizată o hartă ADN, care va ajuta la identificarea bolilor. La fel, în fiecare an, la controlul medical va fi realizată obligatoriu această scanare a ADN-ului pacienţilor.

10. Deşi teleportarea nu va fi posibilă, se vor face progrese în domeniul teleportării cuantice, care presupune transportarea unor forme mai „exotice” de materie.

Surse: Daily Mail, Science Watch

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase