Home » D:News » „My Bed”, un pat ce a devenit operă de artă, a fost vândut la licitaţie cu 2,7 milioane de euro (GALERIE FOTO)

„My Bed”, un pat ce a devenit operă de artă, a fost vândut la licitaţie cu 2,7 milioane de euro (GALERIE FOTO)

Publicat: 04.07.2014
Lucrarea de artă controversată "My Bed", aparţinând artistei din Marea Britanie Tracey Emin, a fost vândută, marţi, pentru suma de 2,7 milioane de euro, într-o licitaţie organizată de casa Christie's din Londra.

Instalaţia „My Bed”, creată în 1998, ce reprezintă patul nefăcut al artistei, înconjurat de mucuri de ţigară, prezervative folosite, sticle de vodcă şi un test de sarcină, a provocat scandal când a fost expus, în 1999, la Tate Gallery din Londra, însă în acelaşi an, Tracey Emin avea să se numere printre finaliştii prestigiosului premiu Turner cu această operă de artă.

În acest pat cu cearşafuri pătate, Tracey Emin a petrecut mai multe zile, după ce a trecut printr-o depresie cauzată de o ruptură sentimentală.

Lucrarea „My Bed”, care a avut un preţ de pornire de un milion de euro, a fost cumpărată de colecţionarul Charles Saatchi în anul 2000, pentru suma de 180.000 de euro.

Tracey Emin a fost prezentă la licitaţie, care s-a încheiat cu o furtună de aplauze.

„Sunt tristă, deoarece (patul, n.r.) nu ştiu unde va pleca. Este un pic înfricoşător. Acest pat îmi este foarte drag”, a declarat Tracey Emin într-un interviu acordat postului BBC.

Artista, în vârstă de 51 de ani, care a făcut parte din grupul Young British Artists, înfiinţat la începutul anilor ’90 la Londra, a devenit celebră pentru instalaţiile ce prezintă celei mai intime detalii ale vieţii sale.

Una dintre aceste lucrări este cortul intitulat „Everyone I have ever slept with”, în interiorul căruia au fost înscrise numele foştilor săi iubiţi, distrus din păcate într-un incendiu, în 2004.

Sursa: Mediafax / Foto: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase