Home » D:News » Ce ne omoară? Cercetătorii prezintă principalele cauze de deces şi cum s-au schimbat acestea în timp (Infografic)

Ce ne omoară? Cercetătorii prezintă principalele cauze de deces şi cum s-au schimbat acestea în timp (Infografic)

Publicat: 03.07.2014
Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a realizat un infografic în care prezintă principalele cauze de deces şi modul în care acestea s-au schimbat în utlima sută de ani.

Datele se referă la Statele Unite, dar pot fi considerate valabile şi în alte ţări care au acum un acces mult mai facil la serviciile medicale.

Astfel, putem observa că în jurul anului 1900, principala cauză de deces erau bolile infecţioase (53%), în timp ce cancerul reprezenta doar 6% din decese şi bolile de inimă doar 12%.

În anul 2010, situaţia s-a schimbat radical, datorită îmbunătăţirii sistemului sanitar, a antibioticelor şi vaccinurilor care au devenit accesibile. Astfel, bolile infecţioase provoacă acum doar 3% din decese.

Din cauza stresului şi a alimentaţiei dezechilibrate a crescut însă uimitor rata de decese provocate de bolile cardiace (33%), care sunt acum principala cauza de deces. Pe locul 2 se află cancerul, care provoacă 32% din decese.

Concluzia acestui infografic este că în prezent oamenii trăiesc mai mult, dar nu sunt mai sănătoşi. Speranţa de viaţă a crescut însă foarte mult, în anul 1900 fiind doar 46 de ani pentru bărbaţi şi 48 de ani pentru femei.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase