Home » D:News » Ce riscă femeile care consumă des băuturi răcoritoare? Legătura dintre aceste băuturi şi pericolul apariţiei unui cancer specific feminin

Ce riscă femeile care consumă des băuturi răcoritoare? Legătura dintre aceste băuturi şi pericolul apariţiei unui cancer specific feminin

Ce riscă femeile care consumă des băuturi răcoritoare? Legătura dintre aceste băuturi şi pericolul apariţiei unui cancer specific feminin
Publicat: 06.07.2014
Femeile care consumă mai mult de 3 băuturi răcoritoare îndulcite, pe săptămână, ar putea prezenta un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân, sugerează un studiu. Cu cât femeile beau cantităţi mai mari de asemenea băuturi, cu atât prezintă o densitate mai mare a sânilor - un factor de risc pentru apariţia cancerului mamar.

Sânii cu densitate mare au mai puţin ţesut adipos şi mai mult ţesut glandular – care secretă laptele – şi ţesut de suport. 

Femeile ai căror sâni au o densitate mare au un risc mai ridicat de a dezvolta cancer mamar, deoarece au mai multe celule care se pot maligniza. De asemenea, în cazul lor, cancerele sunt mai greu de depistat, deoarece ţesutul dens face mai dificilă detectarea anomaliilor prin mamogramă.

În cadrul studiului, condus de dr. Caroline Diorio de la Universitatea Laval din Canada, au fost investigate 1.555 femei.

Cele care consumau, pe săptămână, mai mult de trei băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr aveau, în ceea ce priveşte o densitatea ţesuturilor sânului, o medie de 29.6%; la femeile care nu consumau asemenea băuturi, media era de 26.2%.

Diferenţa de aproximativ 3% nu este neglijabilă, spune dr. Diorio, deoarece este aspciată cu un risc semnificativ crescut de apariţie a cancerului de sân. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase