Home » D:News » Time-lapse de coşmar. Cum transformă un parazit insectele în adevăraţi zombie şi creşte din trupul lor (VIDEO)

Time-lapse de coşmar. Cum transformă un parazit insectele în adevăraţi zombie şi creşte din trupul lor (VIDEO)

Time-lapse de coşmar. Cum transformă un parazit insectele în adevăraţi zombie şi creşte din trupul lor (VIDEO)
Publicat: 07.07.2014
Ophiocordyceps unilateralis este o ciupercă extrem de periculoasă. Îşi transformă gazdele infestate în adevăraţi zombie, care acţionează complet nefiresc, singurul lor scop devenind asigurarea răspândirii cât mai rapide a acestei ciuperci.

Imediat ce sporii ciupercii ajung pe corpul unei furnici, aceştia vor intra prin piele şi vor infesta creierul.

Furnica sa deveni astfel un „zombie” şi se va comporta ca atare: practic, ea va acţiona numai „în interesul ciupercii”, care îi va lua în stăpânire trupul.

Se va urca cât mai sus în copaci, pentru ca sporii să poată fi cât mai uşor răspândiţi şi apoi va muşca tulpina plantei pentru a rămâne fixată acolo.

Apoi furnica va muri, iar ciuperca va creşte din trupul ei mort. După ce va creşte suficient, îşi va răspândi sporii ca să găsească o altă gazdă şi astfel ciclul va continua.

În acest video time-lapse de doar câteva minute, putem vedea cum creşte o ciupercă din trupul unei furnici, pe parcursul a trei săptămâni.

Dacă alte furnici vor descoperi că una din ele este infestată cu acest parazit periculos, o vor da afară din colonie, pentru a se proteja.

Sursa: I Fucking Love Science!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase