Home » D:News » Dispozitivul care poate revoluţiona contracepţia. Este controlat prin telecomandă şi funcţionează 16 ani

Dispozitivul care poate revoluţiona contracepţia. Este controlat prin telecomandă şi funcţionează 16 ani

Dispozitivul care poate revoluţiona contracepţia. Este controlat prin telecomandă şi funcţionează 16 ani
Publicat: 07.07.2014
În căutarea contraceptivului perfect, o companie americană a inventat un cip care se implantează sub piele şi poate fi activat sau dezactivat prin telecomandă. Sistemul este eficient timp de 16 ani.

Implantul de ultimă generaţie a fost inventat de firma MicroCHIPS din Lexington, Statele Unite, iar testele vor începe anul viitor, cu speranţa că produsul va putea fi lansat pe piaţă în anul 2018.

Dispozitivul are o dimensiune de 20 x 20 x 7 mm şi se implantează sub piele, pe braţ, pe fese sau pe abdomen.

În fiecare zi implantul va elibera câte 30 micrograme de levonorgestrel, un hormon inclus deja în multe pilule contraceptive.

Doza necesară pentru 16 ani se află stocată într-un mic rezervor cu o lăţime de 1,5 cm.

Rezervorul este sigilat cu membrane din titaniu şi platină, iar la trecerea unui curent electric prin sigiliu acesta se topeşte temporar, astfel permite eliberarea dozei zilnice de hormoni. Curentul este generat de o baterie internă.

Femeile care au implantat acest dispozitiv, dar care decid să devină mame, trebuie doar să-l dezactiveze prin telecomandă. Când vor să se protejeze din nou de o sarcină nedorită, îl pot reporni la fel de simplu.

Medicii pot ajusta dozele hormonale tot prin telecomandă. Orice alt implant hormonal care există în prezent este valabil cel mult 5 ani.

Sursa: MIT Technology Review

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase