Home » D:News » Un graffiti de acum 2.500 de ani descoperit pe o stâncă din Grecia reprezintă cea mai veche artă erotică de acest tip

Un graffiti de acum 2.500 de ani descoperit pe o stâncă din Grecia reprezintă cea mai veche artă erotică de acest tip

Un graffiti de acum 2.500 de ani descoperit pe o stâncă din Grecia reprezintă cea mai veche artă erotică de acest tip
Publicat: 09.07.2014
Cele mai vechi desene gay din istorie, datând din urmă cu circa două milenii şi jumătate, ce prezintă falusuri uriaşe şi inscripţii sculptate în stânci, au fost descoperite pe o insulă din Grecia.

O stâncă aflată pe o insulă din Marea Egee conţine ceea ce experţii consideră că ar fi cea mai veche formă de artă erotică gay descoperită vreodată.

Două falusuri uriaşe şi un text erotic au fost sculptate pe o stâncă din insula Astypalaia din Marea Egee. Textul inscripţionat vorbeşte despre doi bărbaţi care „urcă unul peste celălalt”, iar descoperirea este considerată de oamenii de ştiinţă drept una foarte rară.

Andreas Vlachopoulos, profesor la Universitatea Ioannina, a acordat un interviu pentru The Guardian în care a spus că acele desene reprezintă în mod cert o formă de artă de natură homosexuală.

„Ei şi-au marcat propriul spaţiu, cu litere mari, şi-au exprimat nu doar dorinţa sexuală, ci au scris şi despre actul sexual în sine. Iar acest lucru este ceva foarte, foarte rar”, a declarat el pentru aceeaşi publicaţie britanică.

„Ştim deja că în Grecia Antică dorinţa sexuală dintre bărbaţi nu era un tabu”, a adăugat Andreas Vlachopoulos.

Inscripţiile datează dintr-o perioadă cuprinsă între secolul al VI-lea î.en. şi secolul al V-lea î.e.n. şi se află în apropiere de o fostă garnizoană militară.

Una dintre ele, despre care se crede că ar data de la jumătatea secolului al VI-lea î.e.n., spune: „Nikasitimos s-a urcat aici peste Timiona”.

Printre celelalte forme artistice descoperite în aceeaşi zonă figurează desene în stâncă reprezentând bărci cu vâsle, pumnale şi spirale, care pot fi încă admirate, în ciuda eroziunii provocate de vânt şi apa mării.

Descoperite în Golful Vathy, aflat în partea nord-vestică a Insulei Astypalaia, inscripţia i-a făcut pe arheologi să creadă că în acea vreme în apropiere exista o garnizoană militară. Astypalaia este cunoscută pentru străvechile ei cimitire în care erau înhumaţi, în gropi comune, bebeluşii avortaţi.

La Kylindra, pe flancul vestic al insulei, arheologii greci au descoperit recent un nou cimitir. Cel puţin 2.700 de bebeluşi sau copii cu vârste fragede au fost înmormântaţi în acel loc, în cutii din ceramică, începând din jurul anului 750 î.e.n. şi până în vremea cuceririi romane.

Surse: Mediafax, Daily Mail, The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase