Home » D:News » O tânără şi-a pierdut vederea după ce a purtat continuu lentile de contact, timp de 6 luni (FOTO şocant)

O tânără şi-a pierdut vederea după ce a purtat continuu lentile de contact, timp de 6 luni (FOTO şocant)

Publicat: 15.07.2014
O studentă din Taiwan a purtat timp de 6 luni lentile de contact, fără să bănuiască pericolul la care se expune. Ea dormea cu aceste lentile şi chiar înota în piscină cu ele.

Din păcate, tânăra şi-a pierdut vederea, pentru că globii ei oculari au fost distruşi, practic „mâncaţi” de Acanthamoeba, un microorganism care se hrăneşte cu bacteriile din zonele infectate ale ochiului.

Medicii oftalmologi de la spitalul Wan Fang, care au tratat-o pe studentă, explică ce s-a întâmplat.

Pentru că nu şi-a scos lentilele timp de 6 luni, corneea nu a mai fost oxigenată şi au apărut mici răni în ţesut, care în timp s-au infectat şi s-au umplat cu bacterii.

Ochi distrus de Acanthamoebic keratitis    Ochi distrus de Acanthamoebic keratitis

Acanthamoeba a început să consume aceste bacterii, dar totodată să distrugă şi ochii tinerei, săpând practic în cornee, pentru a ajunge la bacteriile care trăiau în adâncimea ţesutului.

Această afecţiune se numeşte Acanthamoebic keratitis şi provoacă durere, înroşirea ochiului şi pierderea vederii.

În mod surprinzător, deşi ochii sunt distruşi iremediabil, durerea apare foarte târziu, când nu mai poate fi intervenit, de aceea pacientul nu cere ajutor decât atunci când vederea lui este deja afectată definitiv.

Acanthamoeba se găseşte de obicei în apa din piscină, dar probleme de acest fel pot să apară şi în cazul în care lentilele de contact nu sunt curăţate corect.

Wu Jian-Liang spune că tânăra Kao a greşit pentru că timp de 6 luni nu şi-a scos lentilele, dar există şi alte reguli foarte importante care trebuie respectate pentru a evita asemenea infecţii: mâinile trebuie bine spălate înainte de scoaterea sau de montarea lentilelor, iar lichidul de curăţare folosit trebuie să fie omologat.

În cazul lui Kao, singura soluţie acum este transplantul de cornee, dar şansele ei sunt oricum reduse, pentru că aceste infecţii sunt foarte greu de oprit.

Sursa: I Fucking Love Science!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase