Home » D:News » „Moartea neagră” revine: un oraş de 30.000 de persoane a fost izolat complet după ce un bărbat a murit de ciumă bubonică

„Moartea neagră” revine: un oraş de 30.000 de persoane a fost izolat complet după ce un bărbat a murit de ciumă bubonică

„Moartea neagră” revine: un oraş de 30.000 de persoane a fost izolat complet după ce un bărbat a murit de ciumă bubonică
Publicat: 23.07.2014
Un oraş chinezesc a fost izolat, iar 151 de persoane au fost plasate în carantină începând de săptămâna trecută, după ce un bărbat a decedat de ciumă bubonică, a anunţat marţi presa oficială.

Cei aproximativ 30.000 de locuitori ai oraşului Yumen din provincia Gansu, în nord-vestul Chinei, nu sunt autorizaţi să părăsească oraşul, iar poliţia impune vehiculelor să ocolească localitatea, a anunţat pstul chinez CCTV.

Victima, în vârstă de 38 de ani, a tranşat o marmotă moartă, posibil contaminată, pentru a-şi hrăni câinii, potrivit ziarului Beijng News.

„Oraşul dispune de suficient orez, făină şi ulei să-şi hrănească locuitorii timp de o lună”, a adăugat CCTV. „Locuitorii, inclusiv cei plasaţi în carantină, sunt toţi în stare bună”, potrivit postului.

CCTV a precizat că „autorităţile nu mai permit nimănui să părăsească oraşul”. „Patru sectoare de carantină” au fost instituite, a anunţat cotidianul China Daily.

Ciuma bubonică este o infecţie bacteriană care afectează în principal animalele.

Puricii devin adesea purtători ai ciumei bubonice, după ce ciupesc un şobolan sau un rozător contaminat, putând transmite boala oamenilor.

În secolul al XIV-lea o epidemie de ciumă bubonică – Ciuma Neagră – a atins zeci de milioane de persoane în Europa.

La începutul acestui an, cercetătorii avertizau într-un studiu publicat în The Lancet că o nouă pandemie de ciumă este oricând posibilă.

Surse: Mediafax, The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase