Home » D:News » Importanţa vârstei de 36 de ani: ce schimbare se petrece atunci în viaţa noastră şi care sunt cauzele ei?

Importanţa vârstei de 36 de ani: ce schimbare se petrece atunci în viaţa noastră şi care sunt cauzele ei?

Importanţa vârstei de 36 de ani: ce schimbare se petrece atunci în viaţa noastră şi care sunt cauzele ei?
Publicat: 23.07.2014
Dacă până la 30 de ani şi puţin după împlinirea lor nu prea avem grijă de sănătatea noastră, în jurul vârstei de 36 de ani lucrurile se schimbă pentru mulţi oameni, arată un studiu recent: la această vârstă, ei încep să conştientizeze faptul că sunt muritori şi să adopte un stil de viaţă mai sănătos.

Studiul pe 2000 de persoane, realizat de Spire Bristol Hospital din Marea Britanie, arată că 36 de ani, în medie, era vârsta la care mulţi oameni se trezeau la realitate şi deveneau mai conştienţi de implicaţiile stilului de viaţă asupra sănătăţii. Peste o treime dintre participanţi afirmau că au trăit un moment de „şoc” care le-a schimbat modul de a gândi, şocul fiind declanşat de evenimente precum îmbolnăvirea gravă sau decesul unui membru al familiei, un avertisment din partea medicilor, comentarii negative din partea prietenilor sau vederea unei fotografii a propriei persoane, ce înfăţişa o imagine deloc atrăgătoare. 

Odată ce încep să conştientizeze problemele legate de sănătate, mulţi oameni iau măsuri pozitive, precum îmbunătăţirea alimentaţiei, reducerea consumului de alcool, adoptarea unui program de exerciţii fizice, supraveghrea stării de sănătate. 

Totuşi, studiul a mai arătat că, dintre britanici, o proporţie îngrijorător de mare – 60% – adoptă o filosofie de genul „viaţa e prea scurtă” pentru a-şi justifica stilul de viaţă din prezent, fără a ţine seama de consecinţele pe termen lung ale unor obiceiuri precum abuzul de alcool sau alimentaţia bogată în grăsimi.

O persoană din 8 se bazează pe sistemul sanitar pentru a-i rezolva problemele de sănătate, în loc de a lua personal măsuri în acest sens, iar una din 7 ignoră în mod voit avertismentele în privinţa sănătăţii şi se complace într-un stil de viaţă nesănătos. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase