Home » D:News » O copie rară a primei reviste cu Superman, evaluată la câteva milioane de dolari, a fost scoasă la licitaţie

O copie rară a primei reviste cu Superman, evaluată la câteva milioane de dolari, a fost scoasă la licitaţie

O copie rară a primei reviste cu Superman, evaluată la câteva milioane de dolari, a fost scoasă la licitaţie
Publicat: 24.07.2014
O copie rară a primei reviste de benzi desenate cu Superman a fost scoasă la licitaţie pe site-ul eBay şi ar putea fi vândută cu câteva milioane de dolari, informează AFP.

Această copie a revistei Action Comics N°1, în care a debutat super-eroul Superman, în 1938, va fi scoasă la vânzare pe acest site american de comerţ online, într-o licitaţie care va începe pe 14 august şi va dura şase zile.

„Este o ocazie excepţională de a achiziţiona albumul de benzi desenate care are cea mai mare valoare din istorie şi aşteptăm cu nerăbdare să împărtăşim acest obiect-vedetă din istoria culturii pop cu comunitatea eBay şi cei 149 de milioane de cumpărători ai săi”, a declarat Gene Cook, director al eBay, într-un comunicat.

Scoaterea la licitaţie a „Graalului revistelor de benzi desenate” a stârnit deja un interes uriaş în rândul internauţilor, întrucât publicaţia în cauză este originală, fiind una dintre cele 50 de copii nerestaurate care au supravieţuit până în zilele noastre.

O altă copie a aceluiaşi număr a fost vândută cu peste 2 milioane de dolari în urmă cu trei ani.

Surse: Mediafax, TIME

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase