Home » D:News » Uimitoarele faţete ale autismului: un tânăr autist aproape incapabil să vorbească este un cântăreţ extraordinar (VIDEO)

Uimitoarele faţete ale autismului: un tânăr autist aproape incapabil să vorbească este un cântăreţ extraordinar (VIDEO)

Uimitoarele faţete ale autismului: un tânăr autist aproape incapabil să vorbească este un cântăreţ extraordinar (VIDEO)
Publicat: 28.07.2014
Martin Finn, un tânăr britanic în vârstă de 23 de ani, nu a reuşit niciodată să pronunţe o frază întreagă; părinţii săi îi poartă de grijă permanent, deoarece el suferă de o formă de autism severă. Şi totuşi, are un dar aparte: un talent muzical ieşit din cumun, datorită căruia poate cânta cu multă uşurinţă piese pe care le-a auzit abia de câteva ori. Această înzestrare a făcut din el un interpret care cântă acum pe scene din toată Marea Britanie.

Martin Finn a fost diagnosticat cu autism la vârsta de 3 ani şi a urmat şcoli pentru copiii cu nevoie speciale; de altfel, la una dintre aceste şcoli a fost descoperit talentul său neobişnuit.

Martin ascultă versurile unui cîntec de 5-6 ori, după care le poate cânta fără greşeală, spune tatăl său. 

Mai mult, a început să citească şi cărţi de spre muzică, deşi la şcoală nu reuşise să citească. 

Părinţii săi cred că Martin este un caz de „sindrom al savantului” – o afecţiune controversată, rar întâlnită şi puţin cunoscută; în asemenea cazuri, o persoană cu tulburări de neurodezvoltare, cum ar fi tulburările din spectrul autismului, manifestă competenţe de excepţie într-un număr mic de domenii (posibil unul singur); de pildă, au o memorie excepţională sau, cum este cazul lui Martin Finn, un dar muzical. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase