Home » D:News » Ipoteză tulburătoare a experţilor în cazul prăbuşirii zborului MH17. Cum au murit mulţi dintre pasageri?

Ipoteză tulburătoare a experţilor în cazul prăbuşirii zborului MH17. Cum au murit mulţi dintre pasageri?

Ipoteză tulburătoare a experţilor în cazul prăbuşirii zborului MH17. Cum au murit mulţi dintre pasageri?
Publicat: 29.07.2014
La scurt timp după tragicul accident în care 298 de persoane şi-au pierdut viaţă după prăbuşirea în Ucraina a unui avion al companiei Malaysia Airlines, medicii legişti au declarat că victimele au murit foarte repede, înainte de impact. Acum, unii experţi în domeniu contestă teoria şi vin cu o ipoteză tulburătoare: unele victime ar fi fost conştiente în timpul prăbuşirii avionului.

Potrivit publicaţiei Time, care citează medici legişti, rămăşiţele umane găsite la locul accidentului, lângă Grabovo, în Ucraina, arată că unii pasageri nu au murit din cauza dezintegrării avionului.

Unele cadavre sunt întregi şi nu au urme de traume produse din cauza exploziei, victimele decedând probabil la momentul impactului cu solul.

Unii experţi cred chiar că unii din pasagerii zborului MH17 au fost conştienţi în timpul prăbuşirii avionului.

Medicul legist Michael Baden, din New York, a analizat fotografiile cu victimele, realizate la scurt timp după impact, şi declară că nu este ceva neobişnuit ca unele trupuri să fie intacte.

Deşi pielea pare să nu fie grav lezată, leziunile interne au fost foarte grave, ducând la deces, explică el.

Pentru cei mai mulţi din pasageri cauza morţii a fost impactul cu solul, spune Baden.

Dacă nu au fost răniţi de explozia iniţială şi dacă erau sănătoşi, înseamnă că au fost conştienţi până în clipa impactului, adică timp de 3-4 minute, cât a durat prăbuşirea aeronavei.

Teoria lui Baden nu poate fi însă verificată, pentru ca autopsia nu poate stabili momentul în care victima şi-a pierdut cunoştinţa.

La rândul său, Robert Benzon, anchetator de accidente aeronautice, crede că în cazul zborului MH17 decompresia avionului nu a fost bruscă, ci graduală, astfel că pasageri ar fi putut rămâne conştienţi mai mult timp.

Anchetatorii mai declară că unele cadavre par să fi fost mutate şi chiar dezbrăcate după accident. De asemenea, niciuna din victime nu are ceasuri sau bijuterii, detaliu care sugerează că au fost jefuite.

Sursa: Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase