Home » D:News » Noua obsesie a femeilor tinere. Labioplastiile devin tot mai populare

Noua obsesie a femeilor tinere. Labioplastiile devin tot mai populare

Noua obsesie a femeilor tinere. Labioplastiile devin tot mai populare
Publicat: 01.08.2014
Pe lângă operaţiile pentru mărirea sânilor şi micşorarea nasului, chirurgii plasticieni primesc tot mai multe cereri din partea tinerelor fete pentru intervenţii în zona intimă.

Nu este vorba de femei care au fost mutilate sau care au anumite anomalii genitale, ci de persoane perfect sănătoase, care cer să le fie micşorate labiile, din considerente pur estetice.

Astfel, în rândul femeilor care au între 18 şi 24 de ani, operaţiile de labioplastie sunt cea mai populară intervenţie estetică, potrivit ministerului britanic al sănătăţii.

În ultimii 4 ani, aproximativ 1.150 de tinere din Marea Britanie fac anual această operaţie, pentru a avea un vagin care să corespundă estetic, din punctul lor de vedere.

Claire Moran, coordonatoarea unui studiu realizat la Universitatea din Queensland, se declară îngrijorată de această atitudine a tinerelor femei.

În cadrul unui experiment, cercetătorii au observat că femeile consideră ca „normal” un vagin care de fapt fusese modificat prin chirurgie plastică.

Această obsesie este anormală şi are la bază neîncrederea femeilor în aspectul lor fizic, spun cercetătorii.

În cadrul labioplastiei sunt micşorate labiile mici, dar aspectul acestora se schimbă în mod natural în urma naşterilor sau odată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, femeile tinere nu ar trebui să aibă probleme de acest fel.

Singura excepţie apare în cazul femeilor care se nasc cu o hipertrofie labială, adică au labiile prea mari sau prea groase, anomalie care duce la un disconfort, mai ales în timpul actului sexual.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase