Home » D:News » Ce se întâmplă cu femeile care ţin cure de slăbire încă din adolescenţă?

Ce se întâmplă cu femeile care ţin cure de slăbire încă din adolescenţă?

Ce se întâmplă cu femeile care ţin cure de slăbire încă din adolescenţă?
Publicat: 02.08.2014
Cu cât o femeie este mai tânără când ţine pentru prima dată regim de slăbire, cu atât este mai mare probabilitatea ca ea să sufere de multiple probleme de sănătate mai târziu în viaţă, arată un studiu prezentat la întrunirea anuală a Society for the Study of Ingestive Behavior (SSIB) din SUA.

Curele de slăbire sunt foarte frecvente în rândul fetelor şi femeilor tinere, dar, de multe ori, aceste persoane nu sunt conştiente de efectele pe termen lung ale pierderii în greutate, mai ales când de vorba despre cele care încep să ţină regim de la o vârstă foarte tânără.

O echipă de cercetători condusă de dr. Pamela Keel  de la Florida State University a cerut unor studente informaţii despre alimentaţia şi greutatea lor, în anii 1982, 1992, 2002 şi 2012. Apoi, cercetătorii le-au urmărit pe aceste femei timp de 10 ani, analizând impactul antecedentelor lor în materie de diete asupra sănătăţii pe termen lung.

Ce au constatat? Cu cât o femeie era mai tânără când ţinuse prima cură de slăbire, cu atât era mai probabil ca ea să ajungă să utilizeze mijloace extreme de scădere în greutate, precum vărsăturile autoprovocate, să abuzeze de alcool şi să fie supraponderală sau obeză până la 30 de ani.

Deşi cauza acestor corelaţii nu a fost determinată, cercetării cred că, descurajându-le pe fetele tinere să ţină regimuri de slăbire, scade riscul ca ele să prezinte, la vârsta adultă, tulburări alimentare, probleme cu alcoolul şi probleme cu greutatea corporală. 

Iniţiativele legate de sănătatea publică ar trebui să pună accentul pe comportamente care să promoveze sănătatea tinerelor fete, precum activitatea fizică mai susţinută, reducerea timpului petrecut în faţa televizorului şi a calculatorului şi consumul de cantităţi mai mari de fructe şi legume, sunt de părere autorii studiului. 

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase