Home » D:News » Japonia ar putea avea în curând o armată spaţială

Japonia ar putea avea în curând o armată spaţială

Japonia ar putea avea în curând o armată spaţială
Publicat: 06.08.2014
Armata japoneză ia în considerare înfiinţarea, până în 2019, a unei noi divizii, având o sarcină specifică: monitorizarea „gunoiului spaţial” de pe orbita terestră, care pune în pericol sateliţii şi Staţia Spaţială Internaţională. De asemenea, iniţiativa are rolul de a stimula cooperarea dintre SUA şi Japonia în domeniul cercetării spaţiale.

Ambele ţări pun accentul pe necesitatea de a monitoriza „gunoiul spaţial”, norul de deşeuri care înconjoară Pământul, la nivelul orbitei joase a acestuia. Gunoiul spaţial este format din tot felul de resturi provenite de la vehicule şi instrumente spaţiale, de la corpuri de rachete uzate la mici piese metalice şi fragmente de vopsea.

Nesupravegheate, aceste resturi se pot ciocni cu sateliţii de telecomunicaţii, cu sondele şi navele spaţiale, chiar cu Staţia Spaţială Internaţională şi le-ar putea avaria grav.

Noua divizie spaţială japoneză va fi, cel mai probabil, o ramură a aviaţiei japoneze şi va lucra în cooperare cu agenţia spaţială japoneză şi cu instituţiile ştiinţifice de profil, monitorizând spaţiul cu ajutorul telescoapelor şi al sistemelor radar şi furnizând armatei SUA informaţii despre norul de deşeuri spaţiale din jurul planetei. 

Sursa: Live Science

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase