Prima pagină D:News

5 alimente care ne distrug pielea. Sfaturile experţilor pentru a avea un ten frumos şi sănătos

Roxana Ruscior 08.07.2014 | ● Vizualizări: 2427
5 alimente care ne distrug pielea. Sfaturile experţilor pentru a avea un ten frumos şi sănătos     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Alimentaţia are un rol important nu doar pentru sănătate, ci şi pentru frumuseţea tenului. Chiar dacă o scurtă perioadă de excese nu este chiar un dezastru, o dietă greşită, urmată ani de zile are efecte negative asupra pielii.

Ariel Ostad, medic în cadrul American Academy of Dermatology, a prezentat o listă cu alimentele care trebuie evitate dacă ne dorim un ten frumos şi sănătos.

1. Pe primul loc sunt dulciurile, mai exact excesul de dulciuri. Consumate în cantităţi prea mari, moleculele de zahăr nu mai pot fi procesate de celulele organismului şi se acumulează în compuşi care în timp duc la distrugerea colagenului din piele. Colagenul este proteina care conferă fermitate pielii.

Desigur, dulciurile nu sunt bune nici pentru dinţi: duc la acumularea de bacterii şi astfel la carii. Totuşi, dacă vreţi neapărat să vă delectaţi cu dulciuri, puteţi evita neplăcerile dacă vă clătiţi gura cu apă după ce mâncaţi, recomandă Brian Kantor, stomatolog din New York.

2. Alcoolul are la rândul său un efect negativ asupra pielii. Abuzul de alcool afectează ficatul, iar acest organ este esenţial pentru o piele curată.

Ficatul elimină toxinele care ar afecta pielea, iar dacă aceste toxine se acumulează în ficat apar probleme dermatologice: acnee, riduri, rozacee.

De asemenea, alcoolul deshidratează şi duce la îmbătrânire prematură. În plus, poate duce la insomnie, iar un studiu recent a demosntrat că lipsa de somn provoacă riduri, pigmentarea anormală a pielii şi reducerea elasticităţii ei.

3. Carnea preparată la grătar, mai exact urmele de arsură de pe carne, conţin hidrocarburi care provoacă inflamarea pielii şi care distrug colagenul, precizează Ostad.

Astfel, dacă vă place foarte mult carnea la grătar, nu trebuie să renunţaţi complet la ea, ci să aveţi grijă să răzuiţi orice urmă de arsură de pe friptură înainte să o mâncaţi.

4. Alimentele sărate sunt un alt produs pe care trebuie să-l evitaţi. Chiar dacă nu gătiţi cu multă sare, toate conservele conţin sare, iar consumul duce la reţinerea de lichide în organism.

Astfel apare aspectul „pufos” al pielii. Soluţii de urgenţă în acest caz: beţi cât mai multă apă şi aplicaţi local creme care conţin cafeină.

5. Carnea procesată, în care includem cârnaţii şi şunca, este la rândul ei dăunătoare. Aceste produse conţin conservanţi şi sulfiţi, care pot duce la inflamaţii ale pielii şi accelerează procesul de îmbătrânire.

În plus, conţin multă sare. O soluţie este înlocuirea cărnii procesate din sandvişuri cu carne de pui sau de curcan.

Sursa: Time