Home » D:News » Un diamant excepţional, de 198 de carate, a fost descoperit în Lesotho

Un diamant excepţional, de 198 de carate, a fost descoperit în Lesotho

Un diamant excepţional, de 198 de carate, a fost descoperit în Lesotho
Publicat: 07.08.2014
Compania Gem Diamonds Ltd. a anunţat că a descoperit un diamant alb de 198 de carate într-una dintre minele sale principale din statul african Lesotho, informează Reuters.

Gem Diamonds a găsit acest diamant de tipul IIa în mina Letseng, la sfârşitul lunii iulie. Compania a precizat faptul că nestemata nu este fluorescentă.

Mina Letseng, aflată în Munţii Maluti din Lesotho, este renumită pentru diamantele sale albe de mari dimensiuni. De când compania Gem Diamonds a achiziţionat 70% din totalul acţiunilor, în 2006, în această mină au fost descoperite patru dintre cele mai mari 20 de diamante albe din lume. Guvernul din Lesotho deţine celelalte 30 de procente.

Experţii afirmă că nestemata descoperită la sfârşitul lunii iulie ar putea fi vândută cu un preţ cuprins între 10 milioane de dolari şi 15 milioane de dolari.

În februarie, compania Gem Diamonds a vândut un diamant de 162,02 carate cu 11,1 milioane de dolari şi o altă nestemată de 161,3 carate cu 2,4 milioane de dolari. Ambele diamante au fost găsite în mina Letseng în luna ianuarie.

Compania Gem Diamonds, care administrează o mină de pietre preţioase şi în Botswanna, a obţinut în 2013 venituri de 212,8 milioane de dolari.

Surse: Mediafax, Reuters, Gem

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase