Home » D:News » Denumirea cătunului francez „Moarte Evreilor” va fi schimbată, la cererea Centrului Simon Wiesenthal

Denumirea cătunului francez „Moarte Evreilor” va fi schimbată, la cererea Centrului Simon Wiesenthal

Denumirea cătunului francez „Moarte Evreilor” va fi schimbată, la cererea Centrului Simon Wiesenthal
Publicat: 14.08.2014
Problema schimbării denumirii cătunului "Moarte Evreilor", cerută de Centrul Simon Wiesenthal, va fi înscrisă pe ordinea de zi a următorului Consiliu municipal din satul francez Courtemaux, a anunţat miercuri un oficial local, citat de AFP.

„Ne vom ocupa de această problemă la începutul lui septembrie” şi vorm găsi un „nou nume pentru cătun”, a declarat Serge Montagne, un adjunct al primarului acestui sat din Loiret, un departament situat la sud de Paris, confirmând o informaţie publicată de cotidianul La République du Centre.

Numele cătunului a „rămas în cadastru”, a precizat Montagne, dar adresa celor câteva case din zonă este „drumul Louzouer la nivel poştal din 1992”.

„Primarul intenţionează să înscrie pe ordinea de zi a următorului Consiliu municipal problema schimbării acestei denumiri în cadastru”, a confirmat subprefectul de Montargis, Paul Laville.

Într-un mesaj adresat ministrului de Interne, Bernard Cazeneuve, Centrul Simon Wiesenthal, „şocat să descopere existenţa unui sat în Franţa numit oficial Moarte Evreilor”, a cerut redenumirea lui.

În 1992, Mişcarea împotriva Rasismului şi pentru Prietenie între Popoare (MRAP) a efectuat aceeaşi cerere către primarul de la acea vreme, autorităţile prefectorale şi Ministerul de Interne.

Surse: Mediafax, AFPVox

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase