Home » D:News » Au fost dezvăluit căştile „inteligente” ce măsoară ritmul cardiac şi care aleg muzica în funcţie de nivelul de activitate

Au fost dezvăluit căştile „inteligente” ce măsoară ritmul cardiac şi care aleg muzica în funcţie de nivelul de activitate

Publicat: 19.08.2014
Rapperul 50 Cent va lansa, împreună cu compania Intel, o pereche de căşti "inteligente", capabile să măsoare schimbările ritmului cardiac, produsul neavând nevoie să fie încărcat.

Intitulate SMS Audio BioSport In-Ear, căştile au senzori care măsoară bătăile inimii celui care le poartă, indiferent dacă acesta stă jos sau merge. De asemenea, fiind concepute pentru a fi conectate la telefon sau la MP3 player, acestea nu trebuie încărcate.

Toate informaţiile privind bătăile inimii colectate de căşti vor putea fi descărcate şi analizate online, iar cei care le deţin vor primi sfaturi pentru a se menţine în formă sau pentru a pierde în greutate.

Dispozitivul are un senzor optic care măsoară schimbarea ritmului cardiac. De asemenea, căştile deţin un program ce schimbă ritmul muzicii în funcţie de nivelul de activitate al utilizatorului.

Companiile susţin că aceste căşti vor livra aceeaşi calitatea audio ca şi celelalte modele SMS Audio. Căştile au un „design cârlig”, sunt rezistente la sudoare şi apă şi vor fi sincronizate cu aplicaţia RunKeeper.

Produsul va fi lansat la finalul acestui an şi vor fi vândute prin compania SMS Audio a lui 50 Cent, preţul acestuia nefiind încă anunţat.

Prototipul căştilor „deştepte” a fost dezvăluit de Intel, în luna ianuarie, la Consumer Electronics Show din Las Vegas.

Surse: Mediafax, Daily Mail, Intel

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase