Home » D:News » Femeile au orgasme „mai variate”, dar bărbaţii au parte de mai multe, dezvăluie un studiu pe 6.000 de oameni

Femeile au orgasme „mai variate”, dar bărbaţii au parte de mai multe, dezvăluie un studiu pe 6.000 de oameni

Femeile au orgasme „mai variate”, dar bărbaţii au parte de mai multe, dezvăluie un studiu pe 6.000 de oameni
Publicat: 21.08.2014
Bărbaţii ajung la orgasm, în timpul partidelor de sex cu o parteneră stabilă, în 85% dintre cazuri, comparativ cu 63% dintre cazuri când vine vorba despre femei, însă lesbienele au mai multe şanse de a atinge punctul culminant, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk

Bărbaţii au mai multe şanse de a avea un orgasm în timpul partidelor de sex, dar femeile se bucură de o varietate mai mare a senzaţiilor în timpul punctului culminant, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii americani asupra a peste 6.000 de persoane (bărbaţi şi femei) neimplicate într-o relaţie de lungă durată, cu vârsta între 21 şi 65 de ani, luând în calcul şi orientarea sexuală a participanţilor.

Voluntarii au primit un chestionar în care li se cerea să completeze sexul, orientarea sexuală asumată şi cât de des ajung la orgasm când fac sex cu un partener familiar. Cercetătorii au ţinut cont doar de datele oferite de voluntarii care fuseseră activi din punct de vedere sexual în ultimele 12 luni.

Studiul, efectuat de cercetători de la Indiana University şi publicat în Journal of Sexual Medicine, a descoperit că barbaţii ajung la orgasm, în medie, în 85% dintre cazuri, atunci cand fac sex cu un partener cunoscut sau o parteneră cunoscută. În cazul femeilor, acest lucru se întâmpla în doar 63 la sută dintre cazuri.

„În ciuda progreselor recente în înţelegerea variaţiilor privind orgasmul, se ştiu foarte puţine lucruri despre raportul dintre orientarea sexuală şi ocurenţa orgasmului la bărbaţi şi femei”, spun cercetătorii.

Studiul a arătat că, pentru femei, probabilitatea de a experimenta un orgasm este influenţată de orientarea sexuală, lesbienele având mai multe şanse de a avea orgasm în timpul sexului, faţă de heterosexuale sau bisexuale. Astfel, probabilitatea de a avea orgasm în cazul lesbienelor este de 75%, procentul fiind de 62% pentru bisexuale şi 58% pentru femeile heterosexuale. În cazul bărbaţilor, orientarea sexuală nu a influenţat probabilitatea de a avea un orgasm.

Specialiştii susţin că unul dintre motivele pentru care lesbienele ajung mai des la orgasm este acela că partidele de sex durează mai mult în cazul lor, potrivit unor studii anterioare referitoare la durata partidelor amoroase. Un alt motiv ar fi acela că femeile se simt mult mai confortabil şi în control când este vorba despre corpul feminin.

„Datele obţinute în urma acestui studiu pe un număr mare de voluntari neimplicaţi într-o relaţie stabilă sugerează că femeile, indiferent de orientarea sexuală, au experienţe mai puţin previzibile, dar mai variate, când vine vorba de orgasm, şi că, spre deosebire de bărbaţi, probabilitatea de a ajunge la orgasm, în cazul femeilor, ţine şi de orientarea sexuală”, au concluzionat cercetătorii.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase