Home » D:News » Cum determină fotografia de profil impresia pe care şi-o fac alţii despre noi? (VIDEO)

Cum determină fotografia de profil impresia pe care şi-o fac alţii despre noi? (VIDEO)

Cum determină fotografia de profil impresia pe care şi-o fac alţii despre noi? (VIDEO)
Publicat: 26.08.2014
Într-o perioadă în care cunoaştem mulţi oameni doar prin profilurile lor de pe reţelele sociale, cercetătorii au vrut să afle cât de mult contează chipul cuiva şi ce trăsături faciale fac o bună impresie.

Potrivit lui Richard Vernon, de la Universitatea din York, o fotografie poate determina o părere pozitivă sau negativă despre acea persoană.

În cadrul studiului, cercetătorii au privit 1.000 de portrete din fotografiile de pe Internet şi au observat trăsăturile de care ţin oamenii cont când îşi formează o primă impresie.

În total au remarcat 65 de trăsături faciale, care se formează în funcţie de structura obrazului, de înălţimea şi lăţimea sprâncenelor şi a ochilor.

Şi studiile anterioare au arătat cât de mult contează expresia chipului pentru a face o impresie bună la prima vedere.

Detaliul este esenţial, mai ales pentru actori sau fotomodele, care trebuie să furnizeze fotografii pentru a obţine locul de muncă dorit.

Trăsăturile faciale determină modul în care oamenii sunt percepuţi, fiind asociate unor trăsături de caracter: cât de dominant este un om, cât de copilăros, atrăgător sau disponibil.

Acest clip, în care sunt înfăţişaţi gemeni identici, dar cu expresii faciale diferite, arată cum este modificată percepţia asupra unei persoane.

De exemplu, geamănul care avea chipul mai serios, inexpresiv, era considerat mai puţin plăcut decât celălalt.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase