Home » D:News » Pericolul care ameninţă omenirea. În următorii 30 de ani aproape toate recoltele ar putea fi distruse

Pericolul care ameninţă omenirea. În următorii 30 de ani aproape toate recoltele ar putea fi distruse

Pericolul care ameninţă omenirea. În următorii 30 de ani aproape toate recoltele ar putea fi distruse
Publicat: 31.08.2014
Un cercetător de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, se teme că până în anul 2050 aproape toate culturile agricole vor fi distruse de dăunători, ceea ce va duce la foamete.

Dan Bebber a realizat o cercetare care arată că deja jumătate din statele care au importante culturi agricole sunt afectate de dăunători, iar dacă tendinţa se menţine, peste 30 de ani recoltele vor avea foarte mult de suferit.

Aceşti dăunători includ diferite tipuri de ciuperci, virusuri, insecte, nematode şi viroide.

Speciile dăunătoare se vor răspândi şi vor distruge recoltele, ameninţând astfel siguranţa alimentară la nivel global, se teme Bebber.

În prezent, virusul Citrus tristeza s-a răspândit în 105 state care cultivă citrice dintr-un total de 145.

Totodată, ciupercile reprezintă cei mai răspândiţi dăunători şi afectează mai ales culturile de cereale.

În total, studiul a urmărit răspândirea a 1.901 specii de dăunători. Informaţii importante au fost furnizate de Centre for Agriculture and Biosciences International, care deţine date din anul 1822 şi până în prezent privind recoltele agricole şi dăunătorii.

Răspândirea tot mai mare a acestor dăunători este explicată prin încălzirea globală. Totodată, aceste specii evoluează şi devin tot mai rezistente şi agresive, adaugă profesorul Sarah Gurr, de la Universitatea din Exeter.

Cercetătorii avertizează că autorităţile trebuie să ia măsuri cât mai repede. O soluţie este folosirea unor insecte modificate genetic, care distrug dăunătorii care afectează diferite fructe.

Experţii britanici au creat deja muşte mediteraneene modificate genetic. Noua specie realizată în laborator va distruge populaţia de muşte care strică fructele, pentru că după ce acestea se vor înmulţi cu insectele aflate în sălbăticie, vor da naştere la femele care vori muri înainte de a ajunge la maturitate.

Soluţia este o alternativă la insecticidele folosite în trecut.

 

Sursa: Daily Mail


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase